Qbuzzbussen hebben er zin in. Vanaf 8 december betere dienstregeling in Hoograven

Lijn 8 va 8 decemberVanaf 8 december 2013 rijden er nieuwe (gele) Qbuzz-bussen in Utrecht (dus ook in Hoograven e.o.). Ze hebben er zin in!
Op zaterdag 7 december rijden, na ruim 100 jaar, de GVU-bussen voor het laatst… Doch vele GVU-chauffeurs treden in dienst van Qbuzz.

(UPDATE 22 november: Directeur Leon Struijk van Qbuzz (in OVnieuws.info): “We staan vanaf 8 december paraat voor onze klanten én om alle kinderziektes op te lossen!”)
(UPDATE 18 november: Sinds 18/11/2013 is de nieuwe (busreis-plansite) u-ov.info online. Door een datum nà 7 december te kiezen kunt u alvast volgens de nieuwe dienstregeling plannen. Klik hier voor lijnwijzigingen vanaf 8 december)
{youtube}NUy3HTMfyEk{/youtube}

(Hieronder citeren we vanaf pagina 59 het busvervoerplan (dec 2013 &) 2014 over Hoograven e.o.

Buskaart Utrecht Zuid11 Utrecht Zuid

“Het afgelopen jaar (2012/2013) zijn in de zuidoostelijke hoek van Utrecht diverse wijzigingen in de dienstregeling doorgevoerd, als gevolg van noodzakelijke bezuinigingen. Dit heeft diverse reacties opgeleverd, aan de hand waarvan wij de dienstregeling in dit deel van de stad optimaliseren. Met een aantal kleine aanpassingen is het voorzieningenniveau in onder andere Hoograven te verbeteren, zonder dat de gerealiseerde bezuiniging hoeft te worden teruggedraaid.

11.1 Betere ontsluiting van Hoograven met lijn 47  (via Vondellaan, W.A. Vultostraat, ’t Goylaan)
Het opheffen van de voormalige lijn 6 tussen Utrecht Centraal en Hoograven via Tolsteeg heeft tot veel klachten geleid. Met name het noordelijk deel van Hoograven is minder goed bereikbaar vanaf Utrecht Centraal, aangezien lijn 15 alleen de verbinding tussen Hoograven-Zuid en het Smaragdplein biedt. Gezien de hoge exploitatiekosten in verhouding tot het aantal reizigers, is het geen optie om de oude lijn 6 in ere te herstellen. Met een routewijziging van lijn 47, krijgt Hoograven echter weer een directe busverbinding met Utrecht Centraal, als aanvulling op het bestaande lijnennet.
Lijn 47 rijdt voortaan via de Adema van Scheltemabaan, Vondellaan, W.A. Vultostraat, ’t Goylaan naar de Waterlinieweg en verder richting Houten (zie hiernaast; de gestippelde route vervalt)

Maandag t/m vrijdag rijdt lijn 47 in de spits elk kwartier, overdag elk half uur en s avonds na ongeveer 21:00 uur elk uur. Op zaterdag en zondag rijdt lijn 47 elk half uur naar Hoograven en eens per uur naar Houten.

Op Utrecht Centraal rijdt lijn 47 door als lijn 51 naar de binnenstad en Zeist.Klanten uit Hoograven reizen daarmee zonder overstap naar het centrum van Utrecht.
(Doordat lijn 47 via Hoograven rijdt, doet deze bedrijventerrein De Liesbosch en Kanaleneiland niet meer aan. Lijn 66 neemt de route langs De Liesbosch over)”

Qbuzz vervoerplan 201411.2 Meer ritten op lijn 8 (Oudwijk-CS-Tolsteeg-) Lunetten (vv) in de spits
(Niet meer als ‘Lijn 9’ Lunetten-Overvecht vv)

“Lijn 8 naar Lunetten is een drukke lijn. Vooral in de spits zijn ritten van lijn 8 tussen Lunetten en Utrecht Centraal regelmatig erg, zo niet te vol. Hierover hebben wij diverse reacties van klanten en de gemeente Utrecht ontvangen. Om het vervoeraanbod beter af te stemmen op de vervoervraag, gaat lijn 8 in de spitsuren op het hele traject acht keer per uur rijden in plaats van zes keer. In combinatie met de eerder genoemde routewijziging van lijn 47 langs Tolsteeg en Hoograven, verlichten we met deze maatregel de druk op lijn 8 en bieden we meer ruimte voor groei.

Het deel van lijn 8 naar Lunetten koppelen we aan de nieuwe lijn naar de Nachtegaalstraat en Oudwijk. De vervoervraag op deze twee takken is vergelijkbaar en beide hebben in de spits s een verhoogde frequentie van acht ritten per uur met geleed materieel nodig. Met deze koppeling blijft bovendien, zelfs met de verhoogde frequentie, bij alle ritten de directe verbinding tussen Lunetten, Tolsteeg en de binnenstad behouden”

Verder ligt de t Goylaan vanaf 8 december op de nieuwe route van Lijn 72 (Bilthoven-Uithof-Nieuwegein) en op die van (de gewijzigde) Lijn 10 (Lunetten-St Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn)

(Het bovenstaande is onder voorbehoud van wijzigingen in de definitieve dienstregeling. Houdt ook de site van Qbuzz en folders in de gaten!)

 

.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten