Vriendinnendag VV Hoograven en VVU Ardahanspor groot succes

VriendinnendagOp 23 oktober is in het kader van het project ‘Meisjesvoetbal in de steigers’ op het sportcomplex van VV Hoograven een Vriendinnendag gehouden. Het doel van de dag was om meer meisjes kennis te laten maken met voetbal. Meiden die al voetballen mochten vriendinnen meenemen en meiden uit de buurt waren natuurlijk ook van harte welkom. Vooral meiden uit Hoograven in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar waren aanwezig op deze geslaagde en gezellige middag. 

 

De meiden hebben een heus voetbalcircuit afgelegd onder leiding van stagiaires van de Utrechtse onderwijsinstellingen (ROC Welzijn en Sport college, Hoge School Utrecht en de Universiteit Utrecht), vrijwilligers van de voetbalverenigingen vv Hoograven en VVU Ardahanspor (VVUA) en professionals van de KNVB en Stichting Harten voor Sport, de nieuwe Utrechtse organisatie die zich inzet voor sport en bewegen in de buurt.
De meiden maakten kennis met de voetbalsport door het uitvoeren van verschillende oefeningen. Zo waren er onder andere dribbeloefeningen, het EK-landenspel, partijtjes en een gatendoek waar de meiden hun talent konden laten zien. Nadat ze hun circuit hadden afgerond, konden zij bijkomen in de kantine met een glaasje ranja. Vervolgens werd daar onder leiding van de KNVB-trainer Martin Gemin een voetbalquiz gehouden, waarbij de meiden lieten zien al erg veel van voetbal af te weten. Voor de winnaars van de quiz en voor de winnaars van het gatendoek waren er mooie prijzen.

 

FC Utrecht-Verrassing

Als verrassing kwamen er ook nog drie speelsters van de FC Utrecht dames: aanvoerster Hélène Heemskerk en de middenvelders Nadine Hanssen en Myrthe Moorrees. De dames werden met luid applaus en gegil ontvangen. De meiden mochten vragen stellen en er werden zelfs trucjes geleerd. Als afsluiter mochten de meiden op de foto met de FC Utrecht dames en kregen zij een voetbal goodybag mee naar huis. De aanwezigheid van de FC Utrecht dames was een enorme boost voor deze dag. De inzet van de FC Utrecht dames bij deze lokale ervaring heeft voor ons bewezen wat voor een enorme aantrekkingskracht uitgaat van professionele rolmodellen. Niet alleen voor de meisjes, maar ook voor de begeleiders van de deelnemende organisaties. Het was een zeer geslaagde middag!

In 2014 wordt er weer een nieuwe Vriendinnendag georganiseerd. Het goede nieuws is dat de FC Utrecht Dames zelfs de hele dag aanwezig zijn en ook de verschillende oefeningen van het voetbalcircuit begeleiden. Jij kan hier bij zijn! Houd de website van VVU Ardahanspor, VV Hoograven en DVSU in de gaten en we zien jou en je vriendinnen graag op onze volgende Vriendinnendag.

Kijk voor informatie over meidenvoetbal ook op www.vvhoograven.nlwww.ardahanspor.nl en www.dvsu.nl

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten