Hoograven aardig Winterklaar (maar nog niet helemaal)

Winterklaar1De start van Hoograven Winterklaar vond plaats op zaterdag 2 november. In de St. Jan de Doperschool verzamelden 65 buurtbewoners zich ’s middags voor “Hoograven Winterklaar”. Na een actieve warming-up en gewapend met knijpstokken, handschoenen, veiligheidsvestjes en vuilniszakken ging iedereen de straat op. Het doel van de dag was om zwerfafval op te ruimen en tegelijkertijd Hoograven mooier en Winterklaar te maken. 

Winterklaar3Na 2 uur waren er ruim 70 vuilniszakken met zwerfafval gevuld, vogel-vetbollen opgehangen, winterheide en lavendel gepland en waren honderden bloembollen in de grond gezet. Ook het terrein rondom de St. Jan de Doperschool zal er dit voorjaar vrolijk bijstaan. 

Het vogelvoer, de plantjes, bloembollen en de meeste hapjes en drankjes waren gedoneerd door lokale ondernemers. Hartverwarmend zoveel lokale betrokkenheid! Tijdens de afsluitende borrel werden plekken besproken die een grondiger opknapbeurt kunnen gebruiken. In de komende paar maanden zullen buurtbewoners samen met de vrijwillige organisatoren van Team “Oog voor Hoograven” een paar van deze locaties aanpakken. Op 24 januari wordt een lichtjesroute gehouden langs de opgeknapte plekken.

 

Winterklaar2Vind je het leuk om mee te doen? Of wil je mee komen lopen met de lichtjesroute? Je bent van harte welkom! Mail naar oogvooromgeving@gmail.com of kijk voor meer informatie op www.facebook.com/HoogravenWinterklaar.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten