Hoogbouw gezondheidscentrum definitief van de baan

NieuwbouwNwPlettenburgSatijnplus2Woningcorporatie Portaal trekt zich definitief terug uit de nieuwbouwplannen van het Gezondheidscentrum Hoograven aan de Rijnhuizenlaan. Dat besluit hing al sinds maart in de lucht, maar is nu definitief genomen. Dat staat in een brief aan wijkbewoners die dinsdag is verzonden. Met het definitief afhaken van Portaal is ook de geplande hoogbouw van 28 huurwoningen van de baan. Voor de zorgverleners in de wijk betekent dit dat er nu weer volop gepraat kan worden over de realisering van een nieuw centrum, zonder Portaal.

Directeur Trudy van den Berg van het Gezondheidscentrum is niet rouwig om het definitief afketsen van de nieuwbouwplannen. “Wij kunnen nu na tien jaar praten hopelijk snel nieuwe plannen maken voor een goed eerstelijns gezondheidscentrum. We hebben goede hoop dat we er snel uit komen met de gemeente, want dat wordt echt tijd. We zijn in ieder geval goed in gesprek.”  Naast de praktijk van Van den Berg moeten ook de huisartsen van de praktijk Detmoldstraat, fysiotherapiepraktijk Haalboom en van der Kleij, fysiotherapiepraktijk Van Diepen en de Hoogravense apotheken een plek krijgen in het centrum. “Wij zitten op een tijdelijke locatie, kunnen daar blijven totdat de nieuwbouw klaar is, maar kijken uit naar het nieuwe centrum. De collegapraktijk op de Detmoldstraat heeft ernstig ruimtegebrek, en door de trap in de praktijk kunnen veel mensen daar moeilijk terecht. De afgelopen tijd zaten we echt vast. Nu kunnen we door.”

Postzegel

Tegen de plannen ontstond veel verzet vanuit de buurt. Buurtbewoner Adriaan van Doorn was één van de initiatiefnemers van een petitie tegen de “megalomane hoogbouw” van het centrum. Hij is dan ook tevreden met het definitief afhaken van Portaal, maar blijft zorgen houden. “Je moet je als gemeente überhaupt afvragen of je op zo’n klein postzegeltje aan ruimte zo’n verkeersaantrekkende voorziening als een gezondheidscentrum moet plannen.” Trudy van den Berg is het daar niet mee eens en wil door op de Rijnhuizenlaan. “Wij zitten al jaren met het gezondheidscentrum op die plek. Het is niet zo dat we er een nieuw provinciekantoor of iets dergelijks neerzetten. Uiteindelijk gaat het ons om goede eerstelijnszorg die we allemaal nodig hebben. Dat bredere belang moeten mensen ook zien.”  

De gemeente Utrecht geeft aan pas te willen communiceren over de zaak als er een nieuw collegebesluit is genomen. Wethouder Isabella wil voor die tijd onder meer met bewoners in gesprek.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten