Start sanering Liesboschpark

liesbossteenfabriekrestantenHet heeft even geduurd, maar de sanering van het Liesboschpark lijkt nu echt te gaan gebeuren. Volgens een wijkbericht van de gemeente zal op maandag 30 september met de sanering worden begonnen. Het park is al sinds de zomer van 2010 afgesloten voor publiek omdat er asbest werd aangetroffen (zie ook Aanzet nr. 45 van december 2011).

De werkzaamheden – die naar verwachting acht weken zullen duren – zullen verricht worden door het bedrijf SITA Remediation, dat ook al actief is op het voormalige Neerlandia-terrein. Er wordt alleen tussen 07.00 en 16.00 uur gewerkt en zoveel mogelijk met klein materieel, zodat de overlast voor de buurt beperkt blijft. Tijdens de werkzaamheden zullen ook archeologen aanwezig zijn om onderzoek te doen naar de aanwezigheid van de voormalige Villa Liesbosch. Wanneer alles volgens plan verloopt zal in januari 2014 een begin worden gemaakt met de herinrichting van het park.

liesboschvilla2 1923De actuele stand van zaken is te volgen op www.utrecht.nl/liesboschpark. Vragen of klachten kunnen gemaild worden naar liesboschpark@utrecht.nl.

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten