Funprullenbak op het schoolplein van de Ariënsschool

prubllenblb Vandaag om 10.30 uur wordt de vrolijke prullenbak ‘Robobin’ geplaatst op het schoolplein van de Ariënsschool op de Duurstedelaan 18. Groep 7 heeft tijdens een project van Stichting Move samen met studentenroeivereniging Triton gebrainstormd over wat er beter kan in hun eigen buurt. ‘De buurt is viezig omdat het niet leuk is om afval weg te gooien’ aldus een van de kinderen. Samen besloten de studenten en de kinderen uit groep 7 om het opruimen van afval in hun wijk een stuk leuker te maken.

 

Stickers plakken, daarna roeien

Om te zorgen dat de buurtgenoten gemotiveerd worden afval op de juiste plaatsen weg te gooien hebben de kinderen eerder al stickers ontworpen en op de stadsprullenbakken geplakt. Morgen wordt het project afgesloten met de plaatsing van de ‘Robobin’ op hun eigen schoolplein. Stichting Move brengt studenten en kinderen bij elkaar om een wijktraject en een verbindende activiteit te volgen. Als onderdeel van die verbindende activiteit werden de kinderen van de Ariënsschool uitgenodigd om te komen roeien bij studentenroeivereniging Triton.

Over Stichting Move

Stichting Move is een organisatie die studenten verbindt aan kinderen in aandachtswijken. Studenten en kinderen maken kennis met elkaars leefwerelden, zetten zich in voor de buurt en ontwikkelen hun individuele talenten waardoor ze met trots kunnen terugkijken op hun project. Stichting Move werkt samen met partijen in de driehoek van een studentenvereniging , een school en een maatschappelijke partner. Stichting Move is ontstaan uit een studenteninitiatief en wordt gesteund door onder andere het Oranje Fonds, VSB fonds, Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, Gemeente Utrecht, Eleven Flowers Fund, Rabobank Utrecht en TomTom. Momenteel is Stichting Move actief in vijf studentensteden en er wordt volop gewerkt aan verdere groei.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten