AxionContinu Tolsteeg doet mee aan landelijke Dementieweek

0aAxionContinuLogoAxionContinu doet mee aan de landelijke week DementieEnDan, die van 20 tot 29 september wordt gehouden. Dat is rondom Wereld Alzheimer Dag (21 september). In een aantal locaties, waaronder Tolsteeg, zijn activiteiten georganiseerd voor dementerenden en/of hun familieleden en mantelzorgers. AxionContinu heeft verder het 2e deel in de kennisreeks uitgebracht: ‘Dementie, een wereld op zich’.

 

Doel DementieEnDan

Het doel van DementieEnDan is te laten zien wat er allemaal nog wél mogelijk is als iemand dementie heeft. De campagne toont dat zorg en wetenschap steeds meer te bieden hebben om het leven van mensen met dementie aangenamer en comfortabeler te maken en hun mantelzorgers te ondersteunen. AxionContinu heeft mensen met dementie en hun mantelzorgers veel te bieden. Zowel bij cliënten thuis, als in de woonzorgcentra. In deze campagneweek geeft AxionContinu extra aandacht aan dementie en wordt de nadruk gelegd op mogelijkheden die er nog wel zijn.

Het boekje ‘Dementie, een wereld op zich’ geeft een beeld van wat AxionContinu rondom dementie doet. Ook wat dementie is en wat het voor alle betrokkenen betekent, komt aan bod. De boekje is te downloaden op de website www.axioncontinu.nl/Campagneweek-Dementie–en-dan. Daar is ook het programmaoverzicht van de activiteiten in de woonzorgcentra te vinden.

 

Het programma in Tolsteeg ziet er als volgt uit:

Maandag 23 september, 14.00 – 15.30 uur

Schilderworkshop in de Sonnenborgh

Dinsdag 25 september, 10:00 – 11:30 uur

Beautybehandelingen op de Catharijnehof en Robijnhof

Woensdag 25 september, 10:00 – 11:30 uur

Eerste test van het spellenlab, Domplein

Donderdag 26 september, 14:00 – 15:30 uur

Theecomplet in de Sonnenborgh

Vrijdag 27 september, 10:00 – 11:30 uur

Mandala’s maken in de Sonneborgh

Vrijdag 27 september, 14:00 – 15:30 uur

Extra bezoek van Clown Blokkie op de Catharijnehof

 

Kijk voor meer informatie op http://www.axioncontinu.nl/Programma-Campagneweek-Dementie–en-dan.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten