Nieuw project Rode Kruis Utrecht Midden: De Rode Kruis- Strippenkaart

IMG 9677Het Rode Kruis Utrecht Midden lanceert op wijkdag in Hoograven/Tolsteeg op 14 september a.s. een nieuw project: De Rode Kruis-Strippenkaart. Met de Rode Kruis-Strippenkaart wil de organisatie kortdurende praktische ondersteuning geven aan ouderen boven de 70 jaar in de wijk Hoograven/Tolsteeg.

 

 

Wat is De Rode Kruis-Strippenkaart?

Met dit project biedt het Rode Kruis Utrecht Midden ouderen kortdurende praktische ondersteuning om zelfstandig gebruik te maken van voorzieningen op het gebied van ontmoeting, participatie en zelfstandig wonen. De oudere stelt een concrete vraag en kan daarvoor vijf keer een afspraak maken met de vrijwilliger om te leren hoe hij / zij deze drempel kan overwinnen en daarna zelfstandig verder kan. Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld; hoe de OV kaart werkt of aangepast vervoer. Of hoe je bij het nieuwe ontmoetingscentrum in de buurt komt of leren skypen met een kleinkind.

Wat wil het Rode Kruis Utrecht Midden bereiken?

Het Rode Kruis Utrecht Midden heeft als doel om ouderen die zelfstandig wonen te ondersteunen zodat zij gebruik kunnen maken van de voorzieningen binnen hun wijk. Daarmee versterkt het Rode Kruis de zelfredzaamheid van deze groep. Daarnaast is er een grote groep mensen, vaak betrokken wijkbewoners, die graag iets wil doen voor een ander en actief wil zijn namens het Rode Kruis maar zich niet wil vastleggen voor een langere tijd. Met dit project kunnen wij ook een beroep doen op deze nieuwe ‘flexibele’ Rode Kruis vrijwilliger.

De Rode Kruis-Strippenkaart start in Hoograven/Tolsteeg in eerste instantie als pilot.

Vrijwilligers gezocht
Wij zijn voor dit project op zoek naar flexibele vrijwilligers die zich voor kortdurend of projectmatig vrijwilligerswerk willen inzetten en in vijf afspraken een oudere op weg te helpen. Mannen en vrouwen die zich graag willen inzetten voor de oudere medemens in de wijk of buurt waar zij wonen. Woon je aan de zuidkant van Utrecht en spreekt dit project je aan? Neem dan contact op met coördinator Nel Bakker of met projectleider Esther Droste via ons centrale nummer 030-2520134 of via strippenkaart@rodekruisutrechtmidden.nl.

Heeft u een hulpvraag of kent u iemand met een hulpvraag? Neem dan ook contact met ons op!

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten