Fietsactiviteiten op Happening Hoograven

Klaverblad fietstochtOp zaterdag 14 september is Fiets je Fit Hoograven aanwezig op de wijkdag Happening Hoograven met een bijzondere fietstentoonstelling op een omgebouwde bakfiets. Om 11 uur wordt de folderFietstochtjes vanuit Hoograven gepresenteerd met een recreatieve fietstocht van 10 km. Deze “Smaragdroute” is geschikt voor iedereen die in een rustig tempo een klein uur door de mooie natuur van Amelisweerd wil fietsen. Voor de fietstocht wordt verzameld bij op het Tolsteegplantsoen bij de fietstentoonstelling.

Na afloop is er een drankje en een broodje gezond voor alle deelnemers aan de fietstocht. Tussen 13 en 16 uur kunnen kinderen bij de stand een fietssleutelhanger knutselen en er zijn twee hometrainers aanwezig waarop je kunt ervaren hoeveel calorie├źn je verbrandt op de fiets.

 

Fiets je Fit Hoograven is een initiatief van de Fietsersbond, Portes (nu Vooruit) en de gemeente Utrecht met als doel bewoners uit Hoograven, die weinig bewegen, te stimuleren om vaker de fiets te pakken naar bijvoorbeeld de winkel, school of voor een recreatieve tocht. Dagelijks fietsen draagt bij aan een betere gezondheid. Voor de zomervakantie zijn er bandenplakworkshops gegeven voor kinderen, fietslessen verzorgd voor senioren en speciaal voor allochtone vrouwen die nog niet kunnen fietsen. Ook zijn in samenwerking met fysiotherapiepraktijk Haalboom en van der Kleij korte fietstochten georganiseerd vanuit de wijk Hoograven naar het buitengebied bij Houten en Amelisweerd.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten