Kom naar de huiskamer van U voor U op wijkdag Happening Hoograven!

hh 2007 02Het nieuwe sociale netwerk in Hoograven, waarbij buurtbewoners ouderen ondersteunen, presenteert zich van 10.00 tot 16.00 uur tijdens de wijkdag Happening Hoograven. Ouderen blijven in de (nabije) toekomst langer thuis wonen en kunnen minder gemakkelijk een beroep doen op professionele hulp en ondersteuning. Het samen gezellig hebben en elkaar helpen, wordt daarom steeds belangrijker. U voor U brengt vraag en aanbod samen, waardoor ouderen langer én prettig zelfstandig kunnen wonen. Het motto van U voor U is dan ook: ‘Wonen in Hoograven, dat doen we samen!’.

 

U voor U wordt georganiseerd vanuit Tolsteeg, het woonzorgcentrum van zorgorganisatie AxionContinu. Veel andere organisaties doen inmiddels mee met U voor U in Hoograven. Samen brengen zij buurtbewoners met elkaar in contact, verzorgen trainingen voor vrijwilligers en bieden (ruimte voor) activiteiten aan en dergelijke. Alle ouderen uit Hoograven die behoefte hebben aan gezelligheid of ondersteuning kunnen een beroep doen op U voor U. Buurtbewoners, jong en oud, die juist graag iets voor een ander betekenen, kunnen ook meedoen. U voor U is er voor iedereen in Hoograven.

Huiskamer

U voor U is met echte huiskamer aanwezig op Happening Hoograven. Daar kunnen inwoners van Hoograven elkaar in een huiselijke sfeer ontmoeten. Ter plekke kunnen buurtbewoners aangeven wat zij een ander te bieden hebben of waar zij graag gebruik van zouden willen maken. Projectleider Ingrid Bulsink van AxionContinu zit in de huiskamer om alle vragen te beantwoorden. De organisaties die meedoen, staan met een kraam bij de U voor U-huiskamer.

Wie doen mee

De volgende organisaties zijn betrokken bij U voor U in Hoograven: AxionContinu (woonzorgcentrum Tolsteeg), De Zonnebloem, Rode Kruis, Wijkconnect, Marcuskerk, Rehobothkerk, Huisartsenpraktijk Detmoldstraat, Nieuw Rotsoord, Vrijwilligerscentrale Utrecht, Gezondheidscentrum Hoograven, Steunpunt Mantelzorg/U-centraal, Buurtzorg, Careyn, Humanitas, Hoogravens Belang, GG & GD, Portaal, Mohamed el Dhari, MZOP.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten