Babbeltruc-beroving met omhelzing

Logo PolitieDonderdag 25 juli is een vrouw in Hoograven door een ‘babbeltruc met omhelzing’ een gouden armband kwijtgeraakt

(Hieronder volgt het officiële politiebericht over deze geraffineerde beroving in de Oud Wulvenlaan. Ondertussen schuilt er achter het ietwat olijk klinkende woord ‘babbeltruc‘ een aantal varianten van keiharde laffe misdaad, waarvan vaak ouderen de dupe zijn en waar tegen niet vaak genoeg gewaarschuwd kan worden (zie ook hier.)
Verder hieronder nog een politiebericht van een gelijksoortige babbeltruc-beroving in Transwijk op 24 juli, waarvoor de Politie de term ‘knuffeltruc’ gebruikte)

Zielig verhaal

Donderdagochtend omstreeks 11.00 uur liep een vrouw op de Oud-Wulvenlaan. De Utrechtse zag een auto geparkeerd staan met een man en een vrouw erin. De vrouw in de auto sprak haar aan met de vraag waar het ziekenhuis was, omdat haar moeder daar was opgenomen. Omdat het stel geen naam van het ziekenhuis wist, alleen dat het een groot ziekenhuis was, verwees de vrouw het stel naar het UMC..

Na omhelzing gouden armband kwijt

Zij werd daarop omhelsd door de vrouw en die schoof een ring om haar vinger. Zij wilde ook nog een goudkleurige halsketting om de hals van de Utrechtse hangen. Deze deed een stap naar achteren en zei dat ze dat niet wilde. Snel wikkelde de bijrijdster de ketting om de arm van de vrouw en bedankte haar. De auto reed vervolgens weg. Toen de vrouw thuiskwam en het verhaal aan haar man vertelde, merkte zij dat haar gouden armband weg was. Daarop ging zij naar de politie en deed aangifte van diefstal. De politie heeft de nepgouden ring en ketting ingenomen en onderzoekt de zaak verder.

Bestolen na knuffeltruc in de Lomanlaan

Op dinsdag 23 juli raakte een man zijn armband en ketting kwijt na een knuffeltruc.

Omstreeks 13.00 uur stopte een auto op de Lomanlaan. De bestuurder wist de weg niet en een vrouw achterin met lang zwarte haar vroeg een 65-jarige voetganger uit Utrecht naar de weg. Nadat de man de weg had gewezen bedankte de vrouw de man en omhelsde hem door het geopende portierraam. De auto, een Volvo met Engels kenteken, reed vervolgens weg. De 65-jarige man ontdekte later dat zijn sieraden waren gestolen door de knuffelende vrouw. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten