‘Mooi Tolsteeg’ roept op vandaag 23/7 nog bezwaar te maken tegen bestemmingsplan De Trip

Actie tegen Hoogbouw in Tolsteeg Kaartje wat kunt u doen

Bewonersgroep ‘Mooi Tolsteeg‘ is op de valreep in actie gekomen tegen de beoogde hoogbouw (tot 30 meter = 10 lagen) op het De Trip-terrein (tussen Vaartse Rijn en Briljantlaan en Helling en Glashandel Spliet.)
Men wil alsnog mensen oproepen zich aan te sluiten bij een protest dat ‘Mooi Tolsteeg’ heeft ingestuurd. Daarin pleit de actiegroep voor o.a. kleinere en lagere bouwblokken ten behoeve van minder schaduwval over het Tolsteegplantsoen en behoud van mooiere zichtlijnen richting Vaartse Rijn. Dat zou niet ten koste hoeven gaan van het gewenste aantal (plm. 260) starterswoningen, meent Mooi Tolsteeg.

beetje laat
De oproep is rijkelijk laat want op woensdag 24 juli 2013 is de wettelijke termijn van zes weken verstreken dat het ‘Ontwerpbestemmingsplan De Trip, Tolsteeg & Rotsoord’ (en een bijbehorend ontwerpbesluit) voor inspraak ter inzage heeft gelegen en men nog een bezwaar of ‘zienswijze’ kan indienen. (Zie: bestemmingsplan)

Nooit meer zon in Park Tolsteeghaast is geboden
Met andere woorden als u òòk nog uw schriftelijke zegje wilt doen over de Trip-starterswoningen-in-drie-bouwblokken-plannen, dan moet u vandaag nog nog aan de slag om uw verhaal uiterlijk 24 juli in Postbus 16200 van de gemeenteraad van Utrecht te krijgen. Gelukkig voor Trip-tegenstanders heeft Mooi Tolsteeg al een zienswijze ingediend, waarbij  men kan aanhaken (of als voorbeeld kan gebruiken).
Dat verhaal, dat afgelopen weekend ook als pamflet in Tolsteegse brievenbussen is gegooid, kan men hier downloaden.

TripTekening Mooi Tolsteeg Protest tegen De Trip

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten