Pulp-spaghettiwestern van Tarantino op Trip-gevel. Er was gratis buitenbios aan de Vaartse Rijn

buitenbios Klein berlijn Afke huitemaToen een aantal maanden geleden het tweede seizoen van de Mobiele BuitenBios Hoograven werd aangekondigd, met 7 aansprekende filmtitels, prijkte aanvankelijk ook ‘Django Unchained‘ (2012) van Quentin Tarantino op dat lijstje. Rechtentechnisch mocht dat echter niet van Meneer Tarantino.
Daarom had de organisatie het daarna over een ‘verrassingsfilm’ (cq ‘mysterie film’) op 19 juli 2013. Toch werd de filmtitel eerder geraden omdat men op Facebook Buitenbioscoop details had prijs gegeven (‘..criminelen, premiejagers, slaven..’ en ‘..van een regisseur die veel van z’n scripts in Amsterdam schrijft..’.)

Een andere surprise was dat onlangs opeens een nieuwe locatie voor de gratis film werd genoemd: bij Café Klein Berlijn op het Trip-terrein aan de Vaartse Rijn. 

buitenbios Klein berlijn Astrid Zimmermanzwoele hotspot
 De, volgens De Volkskrant, als ‘operateske spaghettiwestern opgetuigde achtste speelfilm’ van Tarantino (uitvinder van het genre ‘nouvelle violence’), werd 19 juli nièt tussen de bomen op Kinderboerderij Nieuw Rotsoord geprojecteerd, maar op de gevel van Trip-gebouw Briljantlaan 7, boven de Future Shop, aan de Vaartse Rijn. Dit geschiedde mede in het kader van de inwijding van de zogenaamde ‘Trippeltuin‘, die dezer dagen overdag inderdaad een letterlijke ‘hotspot’ is geworden en ’s avonds een zwoele.

Leonardo DiCaprio Djangoverschrikkelijke Tarantino
Enfant terrible Quentin Tarantino (ook alweer 50) weet met zijn films altijd opschudding te veroorzaken, meestal vanwege overvloedig geweld. Met ‘Django Unchained’, dat zich afspeelt in het zuiden van de VS halverwege
19e eeuw (toen was er nog slavenhandel), was dat het veelvuldig gebruik van het scheldwoord ‘nigger’. Vriend en vijand prijzen evenwel eensgezind Quentin’s cinematografische kwaliteiten de hemel in. Al was het alleen al vanwege zijn humor, het steeds refereren aan de filmhistorie en meestal ijzersterke soundtracks in al zijn films.

Buitenbios Watertoren Marijke Reuvers Klein berlijnOp 19 juli heeft ongetwijfeld een record-aantal mensen van de gratis film van Buitenbios Hoograven genoten. Want niet alleen de filmfreaks met hun kleedjes en klapstoelen konden van ‘Django’ genieten; ook nietsvermoedende bezoekers van popi Café Klein Berlijn -terras altijd vol- werden, wellicht aangenaam, verrast door de ‘verrassingsfilm’. 

  • Resterend buitenbiosprogramma in de wijk:
  • (De film van 2 augustus (zou ‘Beasts of the Southern Wild’ zijn) is geschrapt)
  • 16 augustus ‘Skyfall’ (vooralsnog op Nieuw Rotsoord) 21.00 uur
  • 30 augustus ‘Broken’ 20.30 uur

{youtube}eUdM9vrCbow{/youtube}

 

 

 

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten