St. Jan de Doper en Orca onthullen speels nieuw schoolplein met speciale tegelstickers

Pleinstickers Doper letters felle kleuren(Foto’s-update 17 juli: Kleurige speelpleinstickers bij de St Jan de Doperschool aan de Rijnhuizenlaan)

Woensdag 17 juli wordt bij basisschool Sint Jan de Doper in Hoograven het nieuwe schoolplein onthuld. Groep 8 heeft tijdens een project van Stichting Move samen met studentenroeivereniging Orca spellenJan de doper Uilen ontworpen, die als pleinstickers op de tegels van het schoolplein worden geplakt. Orca won in 2011 €7000,- met de Tolerantieprijs. Met dit geld zijn de spellen bekostigd en krijgt het plein een speelse nieuwe uitstraling.

Lintje knippen
Om 08:30 uur wordt het nieuwe plein geopend en knippen de ontwerpers van het plein en de kinderen Stichting Movevan de Sint Jan de Doper samen een lint door. De rest van de morgen begeleiden de leerlingen van groep 8, leerlingen uit andere groepen en laten ze hen kennis maken met de vele spelmogelijkheden van het plein.

Open schoolplein
Het project ontstond toen studentenroeivereniging Orca de Tolerantieprijs won.  Aan de hand van een Stichting Move-project wilde zij een bijdrage leveren  aan de wijkvernieuwing van Hoograven. Samen met groep 8 van St. Jan de Doper bedachten ze hoe ze het schoolplein aantrekkelijker konden maken om meer samen te spelen, te bewegen en de sociale cohesie te Da Costa kids Schuitje varen theetje drinkenvergroten. Het is een open schoolplein, dus ook andere kinderen uit de wijk kunnen er na schooltijd samen spelen. Uit de vele creatieve ontwerpen die de kinderen maakten, zijn er een aantal geselecteerd en samengevoegd. Dit resulteerde in de zogenaamde pleinstickers die nu het schoolplein opvrolijken.

Stichting Move brengt studenten en kinderen bij elkaar om een wijktraject en een verbindende activiteit te volgen. Als onderdeel van die verbindende activiteit, werden de kinderen uitgenodigd om te komen roeien bij studentenroeivereniging Orca.

{youtube}SDuJyOVMjxk{/youtube}

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten