Romantiek en geweld in de film ‘De rouille et d’os’

Buitenbios Afke Huitema Buitenbios Marijke Reuvers

Er waren vrijdagavond 5 juli 2013 vanaf zonsondergang (22.01u) omstreeks 25 a 30 levensgenieters uit Hoograven en Tolsteeg, met klapstoeltjes, wijnflessen, popcorn, blikjes bier, chips en wat dies meer zij, afgekomen op de 3e van 7 filmvoorstellingen van de Buitenbios op Nieuw Rotsoord.

super schitterend
De reacties variëerden van “super buiten in de boomgaard”, via “klein, schattig, gratis” en “schitterend fenomeen” tot “Ik ben niet geweest. Ben niet zo’n filmliefhebber”.
Het was overdag prachtig zomerweer geweest. ’s Avonds kon je toch wel weer merken dat Rotsoord niet aan de evenaar ligt.

Buurt Bios Hoograven facebook-logoboomgaard-film
Eerder die dag had de chef filmprojectie van dienst Marijke Reuvers besloten de mobiele cinemabus (in 2011/12 speciaal ontworpen door Jurgen Bey, de toenmalige artistieke leider van 4e editie van het tweejaarlijkse Utrecht Manifest Social Design) niet uit een hal van Pastoe (Rotsoord 3) door een achteringang van Nieuw Rotsoord te rijden, wegens onhandig.
Dat kreeg als extra fraai effect dat het losse filmscherm mooi los en ruimtelijk in de boomgaard kwam te staan.
Buitenbios Marion-Cotillard-Matthias-SchoenaertsNa afloop van de film togen de bezoekers tevreden & cultureel verzadigd huis- of kleinberlijnwaarts.

  • Volgende films op Nieuw Rotsoord:
  • 19 juli ‘Verrassingsfilm” 21.49 uur 
  • 2  augustus Beasts of the Southern Wild  21.28 uur
  • 16 augustus Skyfall  21.00 uur
  • 30 augustus Broken  20.30 uur

Buitenbios Nieuw Rotsoord Buitenbios Binnenbios verplaatst naar KB binnen Buitenbios Binnenbios

 

(De twee vorige afleveringen van 7 buitenbuurtbios-avonden op Rotsoord , waren knus & beetje koud (Life of Pi) en knus & buiten nat en daarom toch binnen (As it is in Heaven).

knus
Zou het vrijdag 5/7 2013 knus & (beetje) zwoel zijn bij de 3e buitenbios-film? Aan de best heftige te vertonen film (met straatgevechten, sex, hondengevechten en liefde) zelf zal het niet liggen:

 testostoron & romantiek
De rouille et d’os (=van roest en botten) bevat een wel heel uitzonderlijke combinatie van testosteron, illegaliteit en onvervalste romantiek” ,schreef de Volkskrant over dit filmdrama uit 2012, dat 5 juli vanaf 22.01u wordt vertoond in de ‘buitenbios’ op Nieuw Rotsoord.
De beide niet onaantrekkelijke sterren van de film: Belg Matthias Schoenaerts (als Ali) en Franse Marion Cotillard (als Stéphanie) raken verzeild in een gecompliceerde liefdesrelatie

Buitenbios Marion-Cotillard-Matthias-Schoenaerts

 {youtube}vyAJDL3mTxI{/youtube}

 marion-cotillard-in-de-rouille-et-dos

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten