Opening Brede School Hoograven Duurstedelaan-Wijnesteinlaan met rondleiding

Da Costaschool Romeinen Schoolplaat 21e eeuw stijlAriensschool Hoograven meisje met grote loep lente 2013Uitnodiging Opening Bredeschool HoogravenDonderdag 4 juli 2013 wordt tussen 15.30-17.00u de Brede School Hoograven-Zuid  officieel & feestelijk geopend door de gemeente Utrecht. (locatie: Duurstedelaan 18)

weinig leerlingen

Het is een formele opening (met prosecco vooraf en fruitijsjes als toetje), door wethouder Jeroen Kreijkamp, voor de schooldirecties en -besturen, medezeggenschapsraden (MR), 

Brede school Hoograven logoouderraden (OR), en andere genodigden en belangstellenden.
(NB: De Hoge Raven hebben al een eigen openingsfeest voor kinderen en ouders gehad en de Da Costaschool gaat op 5 juli feesten met allerlei leuke spelactiviteiten en de Ariënschool heeft op deze 4 juli een ‘ouderbedankdag’)

schitterende rondleiding

Eerst spreken van 15.45-16.15u de sprekers (één van de drie schoolleiders, Eric van Dorp namens de schoolbesturen, Heidi Knol namens de kinderopvang, iemand namens Architectenbureau VVKH en Jeroen Kreijkamp).
Dan zingen 12 kinderen het Brede School-lied en is er een rondleiding, een tafeltennisdemonstratie, een hapje en een drankje. Tijdens die rondleiding zal men een schitterend glitterspoor door de school heen gewaar worden, dat volgens een groepsleerkracht ‘gewoon niet te missen’ is.

(Schrijver dezes kan het helemaal mis hebben, maar heeft al wekenlang het vermoeden dat bij deze vrolijke ceremonie ook Romeinen op bezoek komen..En anders wellicht weer bij een volgende gelegenheid)

samen en apart

Ariens school LogoHoge Raven LogoZoals bekend is het in mei 2013 betrokken nieuwbouwcomplex tussen Duurstedelaan en Wijnesteinlaan een architectonisch geheel dat desalniettemin

 • Hoge Raven Nieuwbouw mei Wijnesteinlaan MarcuskerkDa Costaschool LOGOdrie aparte (samenwerkende) basisscholen met drie schoolpleinen herbergt:
 • De Hoge Raven (openbaar; Wijnesteinlaan 6, directeur: Jochem Grimmelikhuizen),
 • Da Costa (protestants-Christelijk; Duurstedelaan 16; directeur: Janine Ziemerink) en
 • Ariëns (katholiek; Duurstedelaan 18, schoolleider: Alice van Driel)
 • én ook::
 • KDV & BSO Schateiland (KMN Kind & Co);
 • Peutercentrum met voorschool De Vliegende Beestenboel;
 • Tafeltennisclub UTTC

Brede school duurstedelaan theaterkuilDa Costa School Kast 21e eeuw stijltheaterkuil

Deze drie scholen delen in het midden gemeenschappelijke ruimtes, zoals de theaterkuil , de gymzaal, twee ouderlokalen.en nog meer functionele ruimten.
Bovendien biedt het grote gebouw dus ook nog ruimte aan een kinderdagverblijf, een naschoolse opvang, een peutercentrum en twee sportclubs.

Ariensschool Hoograven nieuwe schoolouder- en buurtlokalen

De drie scholen werken samen met de Sint Jan de Doper (Rijnhuizenlaan) en De Blauwe Aventurijn (Ridderlaan) in Brede School Hoograven en in Brede School Utrecht. De Brede School werkt ook samen met o.a.UCK en Portes (dat per 1 augustus ‘Vooruit’ Da Costaschool kids vegen Hoogravengaat heten); het is de bedoeling dat de in totaal 5 ouderlokalen in Hoograven òòk voor buitenschoolse buurtactiviteiten benut gaan worden

veegactie op 21 juni

Twee jaar geleden zijn de oude schoolgebouwen gesloopt omdat ze niet meer voldeden aan de huidige normen. Eén gebouw wordt gerenoveerd en daar komen appartementen in. Al die tijd was het een komen en gaan van bouwvakkers, graafmachines en ander materieel. Om iets terug te doen hebben Da Costaschool-leerlingen op 21 juni 2013 zelf hun buurt geveegd en daarbij een foldertje in brievenbussen gedaan om de buren te bedanken voor hun geduld en uit te leggen wat ze hadden gedaan.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten