Verdachte auto-inbraak vlucht

Woensdagavond 3 juli vond er een inbraak in een auto plaats. Na een achtervolging kon een verdachte worden aangehouden.

Rond 19.25 uur zag een getuige hoe twee mannen een inbraak in een auto pleegden in de Van Lippe Biesterfeldstraat (Hoograven). Hij riep de twee aan, waarna zij ervandoor gingen in een auto. De getuige belde de politie en gaf het type auto en kenteken van de verdachten door.

Agenten zagen de auto voor een rood verkeerslicht wachten bij de Beneluxlaan. Toen zij de politieauto zagen, reed de auto door rood licht via de Beneluxlaan naar de Churchillaan (Kanaleneiland). Bij het verkeerslicht met de Trumanlaan moest de auto stoppen voor een rij wachtende auto’s voor het verkeerslicht dat op rood stond.
De agenten gaven de auto een stopteken en gebruikten optische- en geluidssignalen.

Inkeer na vlucht

De verdachte reageerde hier niet op en reed de parallelrijbaan op om met hoge snelheid rechtsaf de Trumanlaan in te slaan. De politieauto achtervolgde de bestuurder die vervolgens besloot aan het stopteken te voldoen en zijn auto tot stilstand bracht. De bestuurder, een 18-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden. Hij zit vast. Een onderzoek naar de tweede verdachte is ingesteld.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten