Roze Zaterdag, Roze Ouderenzorg, Roze Loper, Roze Koeken

Roze koekRoze loper sleutel gespiegeldVanwege Roze Zaterdag 29 juni 2013 in Utrecht wordt iedereen op alle locaties van AxionContinu (koepel van woonzorgcentra voor ouderen in de regio) op roze koeken getracteerd. Tevens wordt dan aan alle vestigingen de Roze Loper (géén tapijt maar zo’n sleutel), een kwaliteitskeurmerk voor (homo) tolerantie, officieel uitgereikt. Bovendien wordt op donderdag 27 juni bij AxionContinu een landelijk symposium over Roze Ouderenzorg gehouden.

Homo ouderen tekening 2 mannenTolsteeg
Het WZC Tolsteeg (Saffierlaan 10) was in 2009 de eerste locatie van AxionContinu die de Roze Loper ontving. Nu hebben alle locaties dit keurmerk. Bestuurder Lex Roseboom krijgt deze Roze Lopers zaterdag 29 juni om 13.45 uur officieel uitgereikt van wethouder Victor Everhardt. Dat gebeurt op het podium op het Domplein.

tolerantie
Het keurmerk voor (roze) tolerantie past binnen het diversiteitsbeleid van AxionContinu. De organisatie wil dat iedereen, zowel cliënten als medewerkers, binnen de organisatie zichzelf kan zijn. Ongeacht afkomst, geloof, seksuele geaardheid en dergelijke. (Zie ook: boekje over homovriendelijk beleid voor Roze Ouderen)

Roze Loperroze koeken-tractatieHomo ouderen vrouwen
Ter ere van de uitreiking van de Roze Lopers worden op Roze Zaterdag alle bewoners en medewerkers van alle AxionContinu-vestigingen op roze koeken getrakteerd. In de middag staat AxionContinu met een stand op de Roze Zaterdag-Infostage aan het Lucasbolwerk

Homo ouderen foto 2 mannen m en vsymposium
De acceptatie van homoseksualiteit is een actueel item binnen de ouderenzorg. Drs. Petra van Mastrigt van KIWA (instelling voor kwaliteitskeurmerk) geeft op het symposium een presentatie over de verankering van roze beleid bij ouderenorganisaties. Prof. dr. Tineke Abma van het VUmc spreekt over ‘de verkleurende vergrijzing’.

12 locaties
AxionContinu, één van de grootste zorgorganisaties voor ouderen in de regio Utrecht, heeft locaties in Utrecht, IJsselstein en Lopik; Tolsteeg, Albert van Koningsbruggen, ’t Huis aan de Vecht,  De Bijnkershoek, De Ingelanden, Voorhoeve, De Wartburg, De Componist, De Drie Ringen, Mariënstein, Isselwaerde en De Schutse.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten