PvdA, D66 en GroenLinks wilden €30.000 uitgeven aan een onderzoek naar de haalbaarheid van de Rotsoordbrug

Motie 44 Rotsoordbrug ingetrokken(Update: Motie 44 van hieronder is weer ingetrokken omdat wethouder Frits Lintmeijer een ruimere toezegging heeft gedaan aangaande fietsroutes in Utrecht)

RotsoordbrugPLanPDF2.pgMotie 44
De Pvda, GroenLinks en D66, samen goed voor 28 (van de 45) zetels in de gemeenteraad van Utrecht, op 27 juni 2013 in vergadering bijeen, wilden € 30.000 belastinggeld uittrekken voor een haalbaarheidsonderzoek naar ruimtelijke en financiele aspecten van de Rotsoordbrug,* een burgerinitiatief voor een fiets- en wandelbrug van Rivierenwijk over de Vaartse Rijn naar Rotsoord VV. Daarom dienden de drie partijen een motie in. (Zie, ff scrollen, hieronder)

2 ton totaal
Architect Richel Lubbers, in 2012 de oorspronkelijke initiatiefnemer van de Rotsoordbrug, zei, ook op 27 juni, dat zo’n brug voor niet te zwaar verkeer niet meer dan 2 ton hoeft te kosten. (Lees het interview in Cobouw; Liever een brug dan bomen)

(niet die PK-verbinding van 21 juni
*NB dit gaat dus niet over over die festivalvandeverbindingfeestbrug, een touwbaanconstructie voor boodschappenmandjes op paardekracht, waarmee vrijdagmiddag 21 juni het publiek vermaakt werd. Totdat iemand legendarische woorden riep: “De touwen worden warm en dan breken ze!”  Daarna werd het paard zijn rust gegund)

 Rotsoordbrug Motie 44

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten