Hoograven door de ogen van mijn kinderen

Willy Zeelen Regenbui gekopieerde versieHaastige spoed is zelden goed. Toch lijken wij volwassenen het fenomeen haast omarmd te hebben. Alsof we dan in dezelfde tijd meer kunnen doen en dáár dan zo gelukkig van worden. Het lijkt wel genetisch ingebakken te zijn dat kinderen vertragen als ouders haast hebben. Herkenbaar?

heerlijk tempo
Soms is dat irritant. Als het echt tijd is om naar school te gaan. Als ik plannen in mijn hoofd heb die mijn aandacht vragen. Als ik vind dat het bedtijd is. Maar ik moet toegeven: op de meeste momenten is het heerlijk om in het tempo van twee blije kleuters door de wijk te lopen of te fietsen. Van school naar huis. Naar of van de speeltuin. Van de BSO naar huis. Naar de winkel of juist terug met volle tassen.

Reclameborden bij Vivantjonge onderzoekers
Wist u bijvoorbeeld dat je je goed kunt verstoppen achter de reclameborden bij de Vivant op ’t Goylaan? Dat daar in ’t Hart van Hoograven ook goed te onderzoeken valt hoe diep je in een oud-papier container kunt kijken? En dat je je kunt verbazen over het bewegende reclamebord dat steeds nieuwe dingen tevoorschijn ’tovert’?
Iets verder op wonen ganzen, eenden en meerkoeten. Het is iedere keer weer de vraag wie er het eerste op het brood af komt. Weddenschapje? Om van de meeuwen trouwens niet te spreken. ‘Hoe heet de meeuw van Pluk in de Petteflet ook weer mama?’

Pluk van de Petteflet Karel de Meeuw Fiep Westendorppiepschuim
Bij de nieuwe brede school is het pad nog niet helemaal af. Ook bij de flats in de buurt worden nog stoepen en wegen aangelegd. Heeft u wel eens geprobeerd of je goed met slippers over die hoge berg met zand kunt lopen?
En heeft u recent nog een takje met blaadjes opgeraapt om te onderzoeken wat het is? ‘O ja, een takje met blaadjes.’ Gevonden schatten als stenen, takken, stukjes piepschuim en veertjes gaan trots mee naar huis. In de achtertuin liggen al twee flinke verzamelingen…

bakkeman
“Kijk een tractor, een grote vrachtwagen, een ‘veegauto’, hé die zit in mijn klas, kijk daar de ‘bakkeman’
(vuilniswagen), een grote spin”.
Ik verveel me nooit. Want wat is de wijk Hoograven nog leuker door de ogen van kinderen.
Een gat in de markt wellicht? ‘Kinderen van vier leiden rond in de wijk’. Ik kan het u aanraden.

-Willy Zelen (www.daadenkracht.nl)

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten