Retourtje Rotsoord-Rivierenwijk Verrassingen uit Rotsoord via Rotsoordbrug 1.0 2/6 vanaf 15.00u

Retourtje Rotsoord RivierenwijkRotsoordbrugLogo onderstebovenHoe leuk zou het zijn als je vanaf de Jutfaseweg een wenskaart over de Vaartse Rijn stuurt en een stukje Rotsoord retour krijgt? Dat kan op 21 juni met Rotsoordbrug 1.0, een tijdelijke luchtbrug voor en door buurtbewoners.

Dat er van alles gebeurt op Rotsoord , is het best bewaarde geheim van Utrecht. Vroeger was Rotsoord een industrieel en relatief geïsoleerd gebied. De komende jaren verandert het gebied tussen Rivierenwijk en Tolsteeg als het ware in een stukje binnenstad: een plek waar het naast werken ook goed wonen, verblijven en ontspannen is op terrasjes, in het groen en tussen creatieve ondernemers.

Rotsoordbrug Midzomer luchtbrug tapijtjeRotsoordbrug bamboe hout 21 maartverbinding over het water
Bewoners uit de omliggende wijken kunnen zo’n plek goed gebruiken en het zou daarom fijn zijn om er gemakkelijker te kunnen komen. Daarom slaan buurtbewoners uit Rivierenwijk, Tolsteeg en Hoograven de handen ineen om een nieuwe verbinding met Rotsoord te maken, die de wijken ook onderling verbindt en de barrière die de Vaartse Rijn vormt overbrugt.

Op 21 juni bouwt de groep buurtbewoners (bij Café Klein Berlijn, Briljantlaan 5 en Jutfaseweg aan de overkant van de Vaartse Rijn-red.) een tijdelijke luchtbrug over het water. Deze installatie draagt de naam Rotsoordbrug 1.0 en loopt vooruit op het bouwen van een permanente fiets- en wandelbrug over de Vaartse Rijn.

RotsoordbrugRichelLubbersverrassingen uit Rotsoord
Op in de buurten rond Rotsoord uitgedeelde kaarten kunnen persoonlijke boodschap worden geschreven, die vervolgens over het water van de Vaartse Rijn worden gestuurd via over het water gespannen kabels. Iedereen die vanaf de Jutfaseweg iets naar de overkant zendt, krijgt een verrassing uit Rotsoord retour. Dat kan een zaadbom van de buurtmoestuin uit Hoograven zijn, een stukje sushi van LE:EN of een waterpistool van de brandweer. Met de cadeautjes uit Rotsoord laat het gebied zich proeven, ruiken of zien.

Retourtje rotsoord picknickgrasstrookstrandaandewaterkant zoon kiekt pahoe doe je mee?
Rotsoordbrug 1.0, door een groep buurtbewoners op de dag zelf gebouwd en bediend, maakt een connectie tussen de Jutfaseweg en Rotsoord ter hoogte van café Klein Berlijn op De Trip. Buurtbewoners ontvangen in de weken voor 21 juni onbeschreven wenskaarten in de bus. Op 21 juni kunnen zij naar de ‘brievenbus’ aan de Jutfaseweg komen om hun kaarten naar Rotsoord te versturen.
Lintmeijer op de fietsBij het verzendpunt zijn ook kaarten beschikbaar voor voorbijgangers en andere Utrechters die spontaan mee willen doen.
Wijkwethouder Frits Lintmeijer zal vrijdagmiddag om 15 uur de eerste verrassing uit Rotsoord ontvangen.

Ben jij ook benieuwd wat Rotsoord je allemaal te bieden heeft? Kom dan langs op 21 juni voor een retourtje Rotsoord-Rivierenwijk!

Rotsoordbrug Rivierenwijk velangtNaarbrug.PaulHustinxRotsoordbrugADfotoFacebookbouw en feestelijke opening door wijkwethouder
De bouw aan de tijdelijke verbinding begint op donderdagavond 20 juni bij Rotslab, Heuveloord 140, 3523 CK Utrecht (achter restaurant LE:EN, via parkeerterrein).
Op vrijdagmiddag 21 juni om 15.15 uur wordt Rotsoordbrug 1.0 feestelijk geopend door wijkwethouder Frits Lintmeijer. Iedereen is uitgenodigd een wenskaart naar Rotsoord te sturen en met de bouwers de oplevering te vieren.

Voor meer informatie:
www.overalinutrecht.nl/rotsoordbrug
www.rotslab.nl
www.facebook.com/Rotsoordbrug

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten