De Speelotheek Hoograven gaat verhuizen en U mag vrijwillig meehelpen met inpakken (19 juni) en weer uitpakken (24 juni)

speelotheekDe Speelotheek Hoograven (=vrijwilligersorganisatie) gaat binnenkort (juni 2013) verhuizen van Buurthuis Ravelijn naar de Brede School Duurstedelaan en U mag, als ouder van jong grut, of als ‘buurttalent’, of gewoon als u zelf, meehelpen met inpakken (19 juni en eventueel 20 juni) en weer uitpakken (24 juni). Het is de bedoeling dat dit ten koste gaat van slechts één normale openingstijd van de Speelotheek.

nieuwe tijden
In het welzijnswerk in Utrecht, dus ook in Hoograven, Tolsteeg en Bokkenbuurt, is al veel gereorganiseerd en gaat nog het een en ander veranderen. Budgetten krimpen en personeel (van organisaties) is & wordt ‘wegbezuinigd’.
 Per 1 augustus bestaat Portes niet meer en gaan nieuw gevormde organisaties officiëel aan de slag. Nieuwe tijden = nieuwe kansen.

Portes wordt vooruitPortesLogobent u ook burgerbuurttalent?
U bent namelijk zelf òòk ‘welzijnswerker* (als u bijvoorbeeld een gezellige barbecue voor de straat of buurt organiseert; ook al is die éénmalig.) *Overigens raakt de archaïsche jaren 70-term ‘welzijnswerker’ zèlf uit de tijd. De professionals laten zich alweer geruime tijd (sociaal, beweeg-, talent-, beheer-) ‘makelaar’ noemen en ‘makelen’ sindsdien met volle kracht vooruit.
Vooruit hart voor zuid oost LOGOvermakelijk makelen
Dàt soort makelen is trouwens tegenwoordig leuker dan in de huizen- en vastgoedbranche.. Overigens dat ’talent’ bent u dus ook zelf als bescheiden burgerbuurtbewoner, die wel eens wat leuks en sociaals doet of wil doen.speelotheekravelijn01(Zie ook: Nieuwe welzijnsorganisatie voor wijk Zuid, genaamd ‘Vooruit’)

SpeelotheekPietervrijwillig speelotheek-talent gezocht
Terug naar de Speelotheek Hoograven: die verhuist dus juni 2013 naar een zogenaamd ‘ouderlokaal’ (maar ook geschikt voor buurtactiviteiten) in de splinternieuwe Brede School aan de Duurstedelaan.

ambitie
Men heeft de ambitie om in de toekomst meer dan 2 dagen per week open te gaan én om een dependance van de Speelotheek in het ouderlokaal van de Sint Jan de Doperschool aan de Rijnhuizenlaan (Brede School Hoograven-Noord) te beginnen.  Zodat ouders en kids ten noorden van de Goylaan niet elke SpeelotheekRavelijnSluierdameFotoBuurtlinkkeer die drukke straat hoeven over te steken. Mooi plan, maar ondertussen hebben onlangs 4 vrijwilligers om verschillende redenen hun vrijwilligerschap bij de Speelotheek beëindigd…

SpeelotheekRavelijnFotoMaschaTamarinofzelf speelotheek draaien?
Lijkt het u leuk om zèlf vrijwlliger bij de Speelotheek te worden? Voor de verhuisklus of om de speelotheek te draaien? (1 keer per week of 1 x per 2 maanden; iedereen is welkom) Kom langs! Nog ff op de Hooft Graaflandstraat 2a dus; later op de Duurstedelaan op maandag tussen 15.15 en 16.30 uur & en op woensdag tussen 09.00 en 11.00 uur.
Of bel of mail met Marlies Bosch (06-14380325 &  m.bosch@portes.nl)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten