21-23 juni: Festival van de Verbinding in Utrecht Zuid ontploft van de activiteiten

Tolsteegplantsoen Grafitti Skatebaan Violist (Al krijgt de redactie van deze website bijna hittestress & festivalkoorts van het gigantische programma-aanbod*  van het Midzomernachtfestival op en rond Rotsoord 21-23 juni 2013 -zie hieronder-; toch hierbij een oproepje:
Midzomernachtfeesten van de verbinding Logo 2 grootDoet u zelf mee aan dit verbroederende & verzusterende evenement? Stuur dan svp een mail -liefst met beschrijving én foto(‘s-) naar redactieaanzet@yahoo.com.
*Om over de programmering in de rest van Utrecht nog maar te zwijgen -red.)

Festival van de Verbinding in Utrecht Zuid
Nieuw Rotsoord Midzomernacht posters 2013Het begint met een zelfgebouwde brug, het eindigt met klassieke muziek….
er tussen in staan meer dan 30 activiteiten geprogrammeerd, van tentoonstellingen,
optredens, een spelmiddag, workshops, tot een versmarkt, een fietsenreparatiewerkplaats, video mapping tot buitenbios. Nieuw Rotsoord Kamperen bij boer zonder kiespijn

sprookjessfeer
Na het sprookjesachtige programma op het Midzomernachtfeest mag je kamperen in de boomgaard van Dierenweide Nieuw Rotsoord.
Hoograven, Tolsteeg, Bokkenbuurt, Rivierenwijk én Rotsoord bruisen en dat valt dit weekend te zien in Rotsoord (én een aantal àndere lokaties in Hoograven en Tolsteeg; zoals Bieb Smaragdplein, UCK Verl. Hoogravenseweg, WZC Tolsteeg e.a. en zelfs de Rehobothkerk ‘doet mee’ met een kerkennacht.op 21 juni -red.)

Vrede van Utrecht LogoBewoners, kunstenaars, organisaties en bedrijven programmeren op 21, 22 en 23 juni gezamenlijk het Festival van de Verbinding.
Vrede in de buurt affiche 2013Dit festival wordt georganiseerd in het kader van het Wijkenprogramma van de Vrede van Utrecht.

samenfestival
In het jaar van de Vrede leggen Tolsteeg, Hoograven en Rotsoord meer dan ooit de nadruk op samenwerken. ‘Samen Maken, Samen Kijken, Samen Doen, Samen Eten’ is dan ook het motto. Het festival vindt plaats op verschillende plekken in Tolsteeg, Hoograven en Rotsoord.

Rotsoordbrug Midzomer luchtbrug tapijtjelucht’brug’ aftrappen 21 juni
De aftrap wordt gegeven door de bouw van Rotsoordbrug 1.0, een project van Rotslab en Bewonersinitiatief Rotsoordbrug en een grote groep bewoners.
Retourtje Rotsoord dozenNa de opening van de brug door wethouder Lintmeijer vertrekt een muzikale parade van buurtbewoners over de vaartse Rijn naar het Lucas Bolwerk.

200+ x gebundelde creatieve menskrachten
Het Midzomerweekend van Tolsteeg, Hoograven, Bokkenbuurt én Rivierenwijk staat bol van de activiteiten. Meer dan 200 mensen uit onze buurten bundelen hun krachten in een programma vol optredens, workshops en tentoonstellingen. Ouderen, kinderen, jongeren en volwassenen – voor iedereen is er wat te doen!

Light UpKijk voor het volledige programma hier
(Hoewel u 21-23 juni zelfs nog acts & activiteiten tegen kunt komen die -nog- niet op deze lange lijst staan…-red.)

mmv van velen
Festival van de Verbinding wordt georganiseerd m.m.v. bewoners en kunstenaars uit de wijk, UCK, Nieuw Rotsoord, Rotslab, Utrecht Manifest, Brede School Hoograven, Buitenbuurtbios, LiGHT UP!, Buurtmoekes ea Hanneke de Reus GitaarschoolBewonersinitiatief Rotsoordbrug, bedrijven van de Trip, Portes, Doenja, De Toonkamer, Pastoe, Bibliotheek Hoograven, Gemeente Utrecht, Nico van Asdonck,Hanneke de Reus, Dance Factory Zuid, Koor Nieuw Plettenburgh, Buurtmoekes en -vaders, GGD, UPACT, Schrijven in Utrecht, X11, Globe, Tafelboom, The Village, Weltevree, Bytr Architecten, de Klanksteen, Theaterkoor Waar ’t Asfalt Ophoudt, Klein Berlijn en de Buurtbus. Met extra dank aan wie we vergeten zijn!

Bekijk het evenement op www.rotsoord.nu of op facebook Festival van de Verbinding!

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten