Officiële opening van de Trip

Kinderen planten bloemen samen met M. van Loon en M. Mulder (foto: Bianca de Wit Photography)Vandaag vond de opening plaats van de tijdelijke invulling van de Trip. Dit is het gebied op Rotsoord in Utrecht voor starterswoningen, horeca en creatieve ondernemers. De Trip werd officieel geopend door Martin Mulder, directeur Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling van de gemeente Utrecht en Monique van Loon van Jebber, ontwikkelaar en aanbieder van starterswoningen. Samen met buurtkinderen
plantten zij bloemen en plantjes op de tijdelijke Trip.

Bij de opening waren bewoners en bedrijven uit de omgeving aanwezig, evenals de ondernemers die zich nu al op de tijdelijke Trip bevinden. Martin Mulder van de gemeente Utrecht zei in zijn toespraak: “De Trip is een prachtig voorbeeld van het ‘nieuwe bouwen’ in Utrecht. Dan gaat het niet alleen over de architectuur, maar vooral over het planproces. De gemeente heeft daar in dit project veel van geleerd, mede dankzij Jebber.” Afhankelijk van de bestemmingsplanprocedure start Jebber in het voorjaar van 2014 met de nieuwbouw. De oplevering wordt verwacht in de herfst van 2015. De tijdelijke huisvesting op de Trip blijft staan tot dat moment.

De tijdelijke Trip (foto: Bianca de Wit Photography)De circa 100 gasten kregen op de opening een indruk van wat er op de tijdelijke Trip te beleven valt. Ze maakten kennis met huurders, zoals eetcafé Klein Berlijn, wijn- en whiskywinkel Kwestie van Smaak, concept store Urlaub, Apple Reseller the Future Store, webbureau Thisafternoon en communicatiebureau
Merkwaardig. Op de tijdelijke Trip is binnenkort een recreatieve hotspot langs het water te vinden. Daar is onder meer ruimte voor kunst en een picknick. Tijdens de opening werd de picknicktas gepresenteerd die Klein Berlijn deze zomer gaat verkopen aan bezoekers van de hotspot.

Gewoon beginnen

Met de tijdelijke Trip geeft Jebber een voorproefje van wat de komende twee jaar gerealiseerd zal worden: een dynamische leefwereld met circa 260 starterswoningen, horeca en creatieve bedrijvigheid. Directeur Monique van Loon: “Er gaan jaren overheen voordat nieuwbouwprojecten op binnenstedelijke locaties af zijn. Zodra het kan, moet je gewoon beginnen. Dat doen wij nu met de tijdelijke invulling van de Trip. Ik ben blij dat de eerste ondernemers hier nu al succesvol draaien. Dat biedt perspectief voor de toekomst. Met de Trip wordt Rotsoord nóg leuker!”

Over Jebber

Jebber realiseert huur- en koopwoningen voor starters en besteedt daarbij zowel aandacht aan de woning als aan de omgeving. Jebber werkt vanuit het principe dat de ruimte en voorzieningen aansluiten bij de wensen van een starter, zonder dat deze de hoofdprijs betalen. De Trip is het eerste project dat Jebber zelf ontwikkelt, verhuurt en beheert.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten