Een spoor van glitters, door de kersverse Brede School aan de Duurstedelaan (Fase 1 van de Limes-visualisatie)

Romeins Heerbaan in HoogravenOnlangs hoorde schrijver dezes ergens in de wijk dat in het kakelverse, in mei 2013 in gebruik genomen, Brede School Hoograven-complex (tussen Duurstedelaan en Wijnesteinlaan) een spoor van glitters uitgestrooid zou worden, die als het ware aan zou geven waar ooit de Romeinse Limes (= zowel ‘weg’ als ‘grens’) door Hoograven heeft gelopen.

fase 1 glitter-Limes
Daarna ontvingen wij per mail onderstaande (na beetje scrollen te bereiken) afbeelding, cq PDF*; met slechts deze tekst: “Fase 1 van de LIMES visualisatie Brede School Duurstedelaan Hoograven”. Met andere woorden er komt nog een fase 2; spannend!

(*U kunt de PDF downloaden -en gemakkelijk in & uitzoomen-  door op de knop ‘attachments’ rechtsonder te klikken)

RomeinseWachtersOver die Limes (zie het tracé door Utrecht, rood, hier) hebben we
ook op deze site al heel wat geschreven.

leuke herinnering:
Misschien de leukste herinnering in verband met die Limes stamt uit januari 2010. Toen het ‘Da Costa Museum‘, de apotheose van het kunstproject ‘Wie bewaart, die heeft wat!’ (in het oude gebouw van) de Da Costaschool, enkele uren geopend was voor publiek.

wist u dat..?
De museumgasten werden toen opgewacht door zeer enthousiaste leerlingen-reporters: “Wie bent u? Heeft u kinderen op deze school? Wist u dat Romeinse grens precies onder deze school loopt?” In één adem dus.. En nu liggen er glitters ter herinnering aan die Romeinen in het nieuwe gebouw; een glinsterende geschiedenisles.

Limes Romeinse grens met glitters door splintenieuwe Brede School Duurstedelaan

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten