Busijn 8 door Tolsteeg wordt per 13 juli 2013 ‘Lijn 9’ en rijdt dan niet meer naar de Neude en door Wittevrouwen

Lijn8BusNeudeTpGPostbankDe dienstregeling van bus en tram in Utrecht zou in 2013 in fases wijzigen  Ja, wederom: want het blijft niet bij de recente grote wijzigingen van 9 december 2012 (die o.a. Lijn 6 uit Hoograven deed verdwijnen en de minibusjes van Lijn 15 deed verschijnen).

bus 8 wordt bus 9
(Het is een paar keer uitgesteld maar:) per 13 juli kan men bijvoorbeeld niet meer met bus 8, vanaf pakweg het Smaragdplein, rechtstreeks doorrijden naar de Neude, Stadsschouwburg en Wittevrouwen, want Lijn 8 wordt Lijn 9 en rijdt dan anders. Ook lijn 1 gaat na 13 juli nà CS anders rijden; niet meer via Ondiep maar via de Vogelenbuurt naar Overvecht.

 CS-verbouwingen
Ook de grootschalige verbouwingen in het CS-stationsgebied hebben vanaf april 2013 aanpassingen in de dienstregeling en routevoering veroorzaakt

(Het lijnennet is/wordt uitgekleed om te kunnen voldoen aan de opgelegde rijksbezuinigingen). 
Vervoerder Connexxion (en dochter GVU) willen de reizigers tijdig informeren met folders en flyers over de (volgende) aanpassingen in de dienstregeling.
Lijn8 1950 KorteNieuwstraat 1950(Overigens heeft Connexion de 10 jarige OV-concessie voor regio Utrecht per 9 december 2013 aan Qbuzz verloren; en dan schijnen de bussen geel te worden)

buslijnendienstregelingsperiodes
De (verschillende) zomerdienstregelingsperiodes die startten op 2 juni betekenen niet alleen lagere frequenties, er zijn bovendien extra wijzigingen als gevolg van de verhuizing van een Gvu-logoHartvoorStartgroot aantal buslijnen. In de zomer van 2013 wordt het Busstation Noord (het oude Stadsbusstation onder het beton) gesloten. De buslijnen van Busstation Noord verhuizen dan naar het (uitgebreide) Busstation Zuid (bij de NS-gebouwen). Hieronder  veranderingen die met Hoograven en Tolsteeg te maken hebben
(Het is tamelijk ingewikkelde materie -foutjes in dit webbericht niet uitgesloten- Raadpleeg daarom ook de online-dienstregelingen van GVU en Connexion -let daarbij ook op de juiste periode- en vanaf 9 december die van Qbuzz) (zie ook: U voor U‘)

 • (Zondag 2 juni 2013 zomerdienst Lagere frequenties)
 • Zaterdag 13 juli 2013 beperkte zomerdienst
  Nog lagere frequenties.
  Het tamelijk betonnen overdekte Busstation Noord op Utrecht Centraal wordt opgeheven. Alle lijnen, die nog op Busstation Noord staan, worden verplaatst naar Busstation Zuid, (bij de NS-gebouwen) dat hiervoor wordt uitgebreid. Het betreft de lijnen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 11, 26, 28, 34, 36 en 2
 • Huidige lijn 8 (Lunetten-Tolsteeg-CS-Overvecht via Neude en Wittevrouwen) rijdt per 13 juli nà CS als nieuwe Lijn 9 lijn via Jacobstraat en Rode Brug naar de Klopvaart in Overvecht) Wilt u toch met de bus naar de Neude of de Schouwburg, dan moet u va 13/7 op CS overstappen op…Lijn 8…)
 • Lijn 1 (IJsselsteinlaan-Hoograven Z-Rivierenwijk-CS-Overvecht) rijdt per 13 juli vanaf CS niet meer langs Oudenoord en Rode Brug, maar via Kaatstraat en Vogelenbuurt naar Overvecht)

  Lijn8 1962 eindpunt Schonauwensingel

 • Zondag 20 juli 2013 (CXX)
  zomerdienst weer iets hogere frequenties
  Zondag 1 september
  Connexxion-winterdienst
 • maandag 2 september 2013 GVU-winterdienst
  “Lijn 4 wordt opgeheven”
 • maandag 9 december 2013 winterdienst met nieuwe vervoerder
  Nieuwe 10-jarige concessie gaat in; de nieuwe vervoerder Qbuzz volgt Connexxion (en dochter GVU) op.

 GVUBus Neutraal

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten