‘Dromen van jou’. 4e Utrechtse Troostdag (9 juni) op begraafplaats Soestbergen

Soestbergen Zuil met tekst ingang 1e begraafplSoestbergen begraafplaats TroostdagDe gemeente Utrecht organiseert op zondag 9 juni de 4e Utrechtse Troostdag.
Als locatie is dit jaar gekozen voor de rijksmonumentale
begraafplaats Soestbergen aan de Gansstraat.
(De 3e Troostdag 2012 was op begraafplaats Kovelswade)
(In 2011 was de 2e Troostdag op begraafplaats Tolsteeg)

De Utrechtse Troostdag is voor iedereen die het fijn vindt om samen met anderen geliefden te herdenken die zijn overleden. Het thema van dit jaar is “Dromen van jou”.

Troostdag duivenruimte voor herinneringen
Op 9 juni wordt een programma aangeboden dat duurt van 14.00 tot  16.00 uur. Met muziek, liedjes, een verhaal en een voordracht maken we ruimte voor verdrietige maar ook de mooie herinneringen aan de mensen die er niet meer zijn. Er is een ritueel met ballonnen, namen worden genoemd.

herdenklint
Loco-burgemeester Mirjam de Rijk zal spreken bij het lange lint waarop de namen staan van Utrechters die in het afgelopen jaar zijn overleden. De stad neemt zo symbolisch afscheid van hen. Het lint blijft tot 9 juli hangen op de begraafplaats en is voor iedereen te bezoeken.

Voor meer informatie en aanmelden zie: www.utrecht.nl/troostdag

{youtube}sgoXKSX63ZI{/youtube}

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten