Nieuwe welzijnsorganisatie voor wijk Zuid, genaamd ‘Vooruit’, legt uit (4 juni 20.00u in Musketon)

Vooruit presenteert zich (dinsdag 4 juni 20.00 in de Musketon, Lunetten)

Vooruit hart voor zuid oost LOGOPortes zet vanaf 1 augustus 2013 het sociaal makelen en beheer van de buurtcentra en speeltuinen voort vanuit de nieuwe organisatie Vooruit. Deze organisatie gaat zich voorstellen aan alle buurtinitiatieven, bewonersgroepen en vrijwilligersorganisaties in Utrecht Zuid en Oost.

Portes wordt vooruitDe nieuwe organisatie is benieuwd wat de inwoners van de wijken van hun plannen vindt. Zij nodigen bewoners uit om suggesties te doen hoe bewoners en de nieuwe organisatie met elkaar kunnen samenwerken in de buurt.

(Zie ook; Tot 2017 voeren zeven organisaties het welzijnswerk in Utrecht uit.)

Goylaan Buurtcentrum 1436 m2nieuw buurtcentrum aan de ’t Goylaan
Zoals inmiddels wel bekend wordt dit jaar ten westen van de Waterlinieweg aan de ’t Goylaan (t/o winkelcentrum ‘Hart van Hoograven’) een gloednieuw buurtcentrum in gebruik genomen. Dit heeft tot gevolg dat twee huidige buurthuizen in Hoograven, De Tol/De Barkel (Jan van Arkelstraat) en de Ravelijn (Hooft Graaflandstraat) worden ‘afgestoten’.
De eigenaar van die twee panden, de gemeente, heeft nog niet bepaald/bekend gemaakt wat er mee gaat gebeuren. Een ‘buurtbewonersbedrijf ín oprichting’ zou De Tol willen beheren.

Brede school Hoograven logobrede school als buurtcentrum
Ondertussen is een ontwikkeling gaande dat ook de ‘ouderlokalen‘ van de Brede Scholen in Hoograven als een soort buurtcentra gaan fungeren. De Brede School Hoograven Zuid heeft onlangs kersverse nieuwbouw betrokken, net zoals vorig jaar de Blauwe Aventurijn (Ridderlaan). Terwijl de St Jan de Doperschool (Rijnhuizenlaan) eerder grondig is gerenoveerd. Alle drie gebouwen hebben ruimtes die ook geschikt zijn voor buurtactiviteiten.
Zo verhuist bijvoorbeeld de Speelotheek deze maand (juni 2013) al van de Ravelijn naar de Duurstedelaan.

  • Bijeenkomst
  • Kom meepraten over de toekomst van Vooruit in uw buurt!
  • Vooruit (Utrecht Zuid en Oost)
  • Datum:         dinsdag 4 juni 2013
  • Tijd:             20.00-21.30 uur (inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur)
  • Locatie:        De Musketon, Hondsrug 19 Utrecht

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten