Stoere ‘dronken’ tieners met nochthans 0% alcohol op slalomden langs pilonen op de ’t Goylaan

Goylaan 0 procent alcohol B fris frisbeeGoylaan 0 procent alcohol jongen dronkemansbrilEr zou op maandagmiddag 3 juni 2013 tussen 16.00-18.00u op de ’t Goylaan een JoU (=JOngerenwerk Utrecht)-bus staan op de ’t Goylaan, had de reporter gelezen op aanzetnet.nl. (Zie: 0% alcohol, 100% feest!)

snakken naar fruitcocktail
Omdat de verslaggever wel trek had in een feestje met een ‘verrukkelijke alcoholvrije cocktail’ stond hij 16.00u paraat op winkelcentrum Hart van Hoograven op de ’t Goylaan.
Goylaan 0 procent alcohol bus tekstGoylaan 0 procent alcohol jkraam en bus sapjes en foldersDaar was van alles te zien; behalve een JoU-bus of een cocktailbar. 16.30u: nog géén 0%-feestgedruis. (Schrijver dezes kreeg een deja vu-gevoel n.a.v. 29 mei toen hij een speurtocht naar een speurtocht deed.)
Zou het bij Sporthal Hoograven zijn, want ook min of meer ‘aan’ de ’t Goylaan? Nee dus. Via omweg terug bij het ‘Hart van Hoograven’ kwam er opeens een bus langs zoefen richting Jutfaseweg….Hè? Enfin, het zat toch anders:

Goylaan 0 procent gecorrigeerde posterCorrectie-update via JoU: “Kleine aanvulling/uitleg t.a.v. tijd. Omdat er een locatie bijgekomen was (bij Bokkenbuurt) en de algemene planning wat veranderde, zijn de tijden veranderd en wel meegezonden in laatste tweets (maar niet op de algemene website aangepast). Daarnaast was er zoals jongerenwerker Abdeslam aangaf wel wat uitloop, maar stonden we zoals beschreven op de flyer (zie foto links) om 17:00 op ’t Goylaan”. Waarvan acte

Goylaan 0 procent alcohol Abdeselam Karboubanti-rook & drank-propaganda
Nà vijven was een vrolijk groepje bij de JoU-0% alcohol-bus (op de ’t Goylaan) druk doende twee kramen op te tuigen: één met allerlei frisdranken en fruit en een met anti-rook & drank-propaganda-materiaal. “Ja, het is in Lunetten (waar men tussen 14.00 en 16.30 op de Hondsrug stond -red.), een beetje uitgelopen; haha”, zei de vrolijke jongerenwerker Abdeselam Karboub. “Maar we zijn nièt dronken”, riep een andere grapjas.

pilonen-parcours voor ‘dronken’ tieners
Weldra bood men (inderdaad verrukkelijke) smoothie-zuivel-versgeperste-vruchtendrankjes en andere cocktails aan en had men een pilonen-parcours uitgezet. Dat laatste was lachen.
Goylaan 0 procent alcohol pilonen loop jongen rood haarGoylaan 0 procent alcohol voetbal slaom dronkemansbrilStoere tieners wilden wel een rare ‘dronkenmansbril’ op zetten om de uitdaging aan te gaan om daarmee langs de pilonen te slalommen. Sommigen hadden daar moeite mee en liepen de obstakeltjes omver.

niet ècht bezopen
Anderen bluften, door gewoon een stukje naast de pilonen te lopen. Maar er was ook een jongen (foto helemaal linksboven), die het ondanks zijn zichtbelemerende bril geconcentreerd prima deed, zelfs ook -let op Jan Wouters!- met een bal aan zijn voet! Maar hij was dus uiteraard niet ècht dronken…
Goylaan 0 procent alcohol jochie in tijdschrift(Wel jammer dat sommige haastige asociale shoppers het nodig vonden om plompverloren dwars door dit vredige pilonen-evenementje op de stoep héén te fietsen..)

Goylaan 0 procent alcohol propagandacontrol yourself!
Bij de kramen konden jongeren (en ouderen) behalve fruitdranken ook ‘gezond’-propaganda meenemen, zoals het fraai vormgegeven blad Control! (uitgegeven door het Trimbos Instituut en anti-rookorganisatie STIVORO) en een B- Fris-frisbee. Ook werd er reclame gemaakt voor de informatieve Utrechtse site ‘Jong030

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten