30/5 Scooterkentekendieven achtervolgd door Hoograven en aangehouden. Het tochtje ging via Ridderlaan, Nijeveldsingel tot Tjepmahof

De politie heeft donderdagmiddag 30 mei twee personen aangehouden omdat zij een kentekenplaat hadden gestolen. Tevens werden goederen aangetroffen die mogelijk afkomstig zijn van een straatroof en inbraken.

kenteken gepikt op IBB
Omstreeks 16.30 uur kreeg de politie een melding van een getuige die zag dat twee jongens op een scooter op de Ina Boudier-Bakkerlaan een kentekenplaat van een andere scooter aan het stelen waren. De getuige gaf een goede omschrijving van de verdachten en de scooter waarop zij reden. Agenten zagen de scooter met de verdachten op de Ridderlaan rijden. Bij het zien van de politie ging het tweetal er vandoor.

scooterbestuurder verloor bijrijder
Na een korte achtervolging raakten de agenten even de scooter uit het zicht. Niet veel later reed de scooter, nu nog met één persoon er op, over de Nijveveldsingel. Tussen de flats door zagen de agenten de 18-jarige bijrijder uit Utrecht lopen die ze vervolgens konden aanhouden.

braaf kind helpt politie
De 17-jarige bestuurder van de scooter werd uiteindelijk op de Tjepmahof aangehouden. Een kind uit de buurt kwam de gestolen kentekenplaat bij de agenten brengen. Deze had de bestuurder tijdens de achtervolging weggegooid. Bij de woning van de 18-jarige verdachte werden in een berging een motorscooter, portemonnee en rugtas aangetroffen. De goederen zijn vermoedelijk afkomstig van een straatroof en inbraken. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten