Kinderen en ouderen vragen elkaar om hulp bij interactieve speurtocht in Tolsteeg(tuin)

Brede school Hoograven logoAxionContinuLogoLeerlingen van de Brede School Hoograven-Zuid (Da Costaschool, De Hoge Raven, Ariënsschool) aan de Duurstedelaan en bewoners van woonzorgcentrum Tolsteeg en houden woensdag 29 mei 2013 samen een interactieve speurtocht (15.00 – 16.00 uur, Saffierlaan 10).

Mantelzorg geeltjesspeurtochtU voor U
‘U voor U’ is de ‘pilot'(= uitprobeerproject)  die AxionContinu, waar WZC Tolsteeg deel van uitmaakt, is begonnen in Hoograven. U voor U wordt een sociaal netwerk in Hoograven, waarmee ouderen idealiter langer én prettig zelfstandig in de wijk kunnen blijven wonen doordat buurbewoners elkaar helpen.

burenhulp
Op een digitaal ‘prikbord‘ kunen wijkbewoners en organisaties diensten en spullen aanbieden  of kunnen deze worden gevraagd. Bedoeling is dat zo burenhulp wordt gestimuleerd.
(Info: Ingrid Bulsink; tel.: 030-2567567; ibulsink@axioncontinu.nl )

Tolsteeg WZC voortuin zonnewijser en kasTolsteegTuin
De bedoeling van de speurtocht is jong en oud op een fijne manier met elkaar in contact te brengen. Tijdens de speurtocht in de Tuin van WZC Tolsteeg (-zie ook: Help tuinman Kees-) stellen kinderen vragen over de wijk aan bewoners. Maar vooral vragen ouderen en kinderen wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Daarmee gaat symbolisch de burenhulp van start.

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten