27 mei: Minister Plasterk was here (Hoograven-Zuid), bij projecten van Triton en Stichting Move:

Minister Plasterk witte vlek stropdas met Triton MerwedekanaalMinister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk bezocht maandag 27 mei 2013 projecten van Stichting Move (opgericht in 2009 -red) bij studentenroeivereniging Triton in Utrecht. Het werkbezoek stond in het teken van maatschappelijke activiteiten in de wijk, en Stichting Move liet de minister zien hoe deze activiteiten in de wijk Hoograven vorm krijgen.

aeroplayAeroplay CamminghaPlantsoen
Hoewel er in Utrecht heel veel maatschappelijke en sociale initiatieven op te noemen zijn, is het voor bewindslieden uit de regering soms lastig in te schatten wat deze initiatieven op lokaal niveau inhouden en betekenen. Michiel Bodt (directeur) en Ewout Langenbarg (projectcoördinator) van Stichting Move gaven minister Plasterk een Move-tour door de wijk, waarbij ze onder andere het eerste Move-project ‘Aeroplay’-speeltoestel ontworpen door kinderen van de Ariënsschool -red.- bezochten.

minister tekent vlag
Vervolgens liepen ze naar het stoeptegelproject van studentenroeivereniging Triton en de Ariënsschool en naar de loods van de studentenroeivereniging. Hier tekende de minister de Stichting Move-vlag, de vlag waar ook de toenmalige kroonprins Willem-Alexander in december vorig jaar zijn handtekening op zette. Het tekenen van deze vlag staat symbool voor de ondersteuning van sociaal-maatschappelijke initiatieven in het algemeen en Stichting Move in het bijzonder.

RoeienSchoolkinderenPlasterk supporter schoonroeien met kids
Rond 15:30 uur kwam de minister aan op het Camminghaplantsoen in Hoograven, waar hij zou worden ontvangen door wijkregisseur Ton Lindhout en wijkadviseur Aart-Jan Voogt. Daar heeft hij een gesprek gehad met de Stichting Move, waarop het wandelgesprek werd vervolgd richting de rand van Hoograven. Daarna werd het gebouw van studentenroeivereniging Triton (Hoogravenseweg 13) aangedaan, waar een roeiproject  van de vereniging werd bezocht. De minister was zo sportief om ook in een roeiboot te stappen en op het Merwedekanaal te roeien met de riemen die hij ter beschikking kreeg

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten