Deze zomer v/a 7 juni: 7 buurtbios-avonden op Rotsoord. (Mee helpen met de organisatie mag)

Buurtbios Hoograven Viconaterrein 2012Mobiele Buitenbios HoogravenNa het succes van vorig jaar en in 2008 staan er deze zomer, tussen 7 juni en 30 augustus 2013, op Rotsoord
maar liefst zeven (gratis) filmvoorstellingen in de open lucht (KB Nieuw Rotsoord, Briljantlaan 101, òf voormalig Harley Davidson Utreg-terrein, Rotsoord 7, naast de Pastoefabriek) gepland.
“Wij, van de Buurtbios, zijn hard op zoek naar mensen die ons willen helpen om de buurtbios tot een succes te maken!”
, aldus Chaja Thoenes. (U kunt haar mailen via chajathoenes@gmail.com)

Buurtbios Hoograven 2012 Viconaterreinmobiele cinemabus
Vorig jaar zomer (2012) werden er aan het Rotsoord onder het motto ‘buurtbios’ twee gratis filmvoorstellingen in de open lucht georganiseerd (‘The Artist’ op het Viconaterrein -waar de ooit geplande nieuwbouw maar niet van de grond komt- en ‘Habana Blues’ in Kinderboerderij Nieuw Rotsoord). Vorig jaar was dit buurtbiosproject een ‘spin off’ van de 4e social design-manifestatie Utrecht Manifest. De artistiek directeur hiervan was Jurgen Bey; wiens bureau Studio Makkink & Bey een handige speciale mobiele cinemabus ontwierp, die ook in 2013 gebruikt zal worden.

 

Buurtbios 2008 Huize de geerlaan 20081e buurtbios in 2008
De eerste Hoogravense buurtbios was bedacht door kunstenaar buurtbios1 2008 en werd in 2008 georganiseerd op een grasveld achter de Huize de Geerlaan (zie ook pagina 1 hier in een Wijkkrant Aanzet uit 2008). De vertoonde film/dvd was toen de (5-delige) VPRO-kinderserie PollekeBuurtbios3 2008 (met o.a. Halina Reijn en Daan Schuurmans) van Ineke Houtman, die ook gedeeltelijk op lokatie is opgenomen in diezelfde Huize de Geerlaan.

Jolanda van Iersel vertelde later dat de organisatie van die buurtbios tussen de flats nog een hectische bedoening was; vooral toen de Polleke-dvd, vlak voordat de voorstelling zou beginnen, gestolen bleek te zijn. Gelukkig bood de videotheek op het Smaragdplein (inmiddels verdwenen) toen uitkomst, want die had de Polleke-dvd op vooraad.

Buurtbios 2008 Jolanda van Iersel Huize de Geerlaan

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten