15/5 Herdenking WO II-verzetsgroep Oranje Vrijbuiters bij het Eregraf op Begraafplaats Tolsteeg

Oranje vrijbuiters Eregraf Herdenking 2012 KinderenOpdat zij nooit worden vergeten

Op 29 februari 1944 zijn 18 leden van de Utrechtse verzetsgroep de ‘Oranje Vrijbuiters’ gefusilleerd op de Waalsdorpervlakte (zie ook:Ver. Erepeloton Waalsdorp)

verzetsmonument
In 1947 is voor deze verzetshelden een monument opgericht. Dit monument is geadopteerd door de Utrechtse Schoolvereniging en staat centraal in het onderwijsproject Tweede Wereldoorlog, waarin de leerlingen van groep 8 leren herdenken met de daarbij bijbehorende rituelen. Als resultaat van het geleerde organiseren zij jaarlijks een indrukwekkende herdenking.

De herdenking zal plaatsvinden op: woensdag 15 mei  om 13.30 u op de 3e Algemene Begraafplaats Tolsteeg in Utrecht – Maansteenweg 1

Oranje vrijbuiters Uitnoging onthulling grafbedekking Eregraf in 1947Oranjehotel
Bij deze laat ik u ook weten dat tijdens de herdenking ook aandacht zal worden besteed aan het realiseren van het Monument Oranjehotel (het Oranjehotel, samen met de Waalsdorpervlakte als symbool voor Recht en Vrijheid) voor het publiek toegankelijk te maken. Voor deze gelegenheid zullen bestuursleden van de Stichting Oranjehotel en de Vereniging Erepeloton Waalsdorpervlakte de herdenking bijwonen om te onderschrijven dat het Oranjehotel de plaats krijgt die het verdient in de geschiedenis van Nederland in de Tweede Wereldoorlog.

Vorig jaar gaf u in uw wijkwebsite melding van de herdenking en ook dit jaar stellen wij het zeer op prijs als u dat nu ook weer doet en er in een verslag aandacht aan besteed..  Namens de Stichting Eregraf en Monument Oranje Vrijbuiters, met vriendelijke groet, H.A.Kerkhof

zijn gefusilleerd

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten