Géén ‘hip’ Trip-zandstrand met boem boem-muziek, doch een beschaafde grasstrook om te picknicken aan de Vaartse Rijn

Klein Berlijn grasstrand Jebberfoto Tijdelijke TripOp dinsdag 7 mei 2013 plaatsten we op deze site een ietwat jolig bericht over een ‘recreatiestrand aan de Vaartse Rijn’, dat er spoedig zou zijn.
Maar dat moeten we hieronder enigszins nuanceren.

enthousiasme
Waarschijnlijk mede door de blikvangende foto ( maagdelijk De Trip-terrein in 2012 met veel goudgeel zand) leverde dit bericht veel reacties op via sociale media. Sommigen (wijkbewoners) reageerden dolenthousiast.

gemopper
Maar er kwam ook gemopper in de trant van: ‘waar elders in Utrecht ingewikkelde vergunningsprocedures gelden voor stadsstranden gaat dat dan daar bij de Vaartse Rijn zomaar?’ Ook werd er bij voorbaat voor geluidsoverlast gevreesd.

Klein berlijn Vaartse Rijn kdag zandvlaktepicknickmandengrasveldstrand
Maar er komt aan de Vaartse Rijn bij café Klein Berlijn, zoals projectontwikkelaar Jebber op 8 mei 2013 meldde, (géén zandstrand met woeste feesten doch:) ‘omstreeks juni’ een ‘grasveld’ van ‘circa 25 bij 45 meter’
Alwaar: ‘Bezoekers kunnen gebruik maken van de picknickmanden die Klein Berlijn samen met de naastgelegen winkel Kwestie van Smaak gaat verkopen.
Op de plek langs de Vaartsche Rijn is ook ruimte voor werken van kunstenaars en grafisch ontwerpers die ruimte huren op de Trip’.

In Jebber-taal heet zoiets: ‘tijdelijke recreatieve hotspot op de Trip, de nieuwe leefwereld in Utrecht Zuid‘.

TripTekeningstart bouw startersappartementen: ‘2014’
De bouw van het Jebber-nieuwbouwproject DeTrip (‘Transformatie van bedrijventerrein tot creatief woon- en werkgebied voor starters en ondernemers’ met 260 woningen en 1700 m2 bedrijfsruimte) start volgens (herziene) planning in 2014 en zal dan in 2015/2016 opgeleverd worden.
In november 2012 verschenen er berichten in de media dat ook Jebber-projecten slachtoffer zouden worden van de financiële crisis, maar dat heeft Jebber toen stevig ontkend.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten