8/5 Verdachte (18) van gewelddadige straatroof in Lunetten binnen enkele uren thuis in Hoograven aangehouden

Een 18-jarige verdachte is woensdagochtend 8 mei in een woning in Hoograven aangehouden. Hij wordt verdacht van een straatroof gepleegd even na middernacht.

Een passagier stapte uit een lijnbus in de omgeving van Taunus (Lunetten) maar werd enkele honderden meters verderop aangevallen en beroofd. Agenten die na een 112 melding het slachtoffer aantroffen, stelden direct een onderzoek in.

video-beelden
In de bewuste GVU bus werden de beelden uitgekeken. Hierop was de vermoedelijke dader te zien, die evenals het slachtoffer, op de bewuste halte uitstapte. Een agent die de beelden zag sloeg onmiddellijk aan op de verdachte en haalde uit de politiesystemen een overeenkomende foto van een 18-jarige Utrechter. Geen onbekende van de politie.

fikse klappen
In overleg met een officier van justitie werd rond 06.10 uur de woning van de verdachte aan Nijeveldsingel betreden. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld. De recherche heeft de straatroof in onderzoek. Het slachtoffer heeft enkele fikse klappen moeten incasseren en heeft aangifte gedaan.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten