8/5 Buurtavondje Rotslab speciaal met Fablab

RotslabLogo3Rotslab Keimpe de Heer Marijke Reuvers enWoensdag 8 mei vindt alweer een  Buurtavond van Rotslab plaats op Heuveloord 140 in de achterzaal van restaurant LE:EN.
Omdat er iets speciaals te vieren is, o.m. de opening van een zgn ‘Fablab‘, het Rotslab Fablab, wordt het een inspirerende ‘Rotslab Special’ .

Rotslab FablabHet  Rotslab Fablab wordt dus officieel geopend. De term is een afkorting van FABrication LABoratory Zie: What is a fab lab? Voor de liefhebbers geeft bovengenoemde Keimpe de Heer in deze video een uitgebreide presentatie over dit fenomeen en zijn mogelijke toepassingen.
Zie ook: ‘De maker van Fablab over Fablab‘.

Lasercutter van Rotslab3D-printer & lasercutter
Rotslab Fablab; een werkplaats met een 3-dimensionale printer en een lasersnijder wil deze machines beschikbaar stellen voor de buurt (cq omliggende wijken van Utrecht-Zuid) .
“In de toekomst koop je een digitaal ontwerp; meer heb je niet nodig. De 3D-printer doet de rest”,
aldus een fablabfan over deze innovatieve productiemethode.

 

In de ‘eco-grafitti’-workshop (voor een alternatieve bewegwijzering in de publieke ruimte) kan men zijn ontwerp van een bewegwijzeringsbord ter plekke ontwikkelen tot een eco-grafitti-sjabloon.  Dat kan met de lasersnijder. Neem dan vooral je ontwerp digitaal (.dxf, .ai) mee naar de Reverse graffiti  schoonspuitenbijeenkomst. Rotslab helpt dan om het ontwerp met de lasercutter uit karton (40X30cm) te snijden.

géén verf
Er bestaan (minimaal) 2 soorten eco- of groene grafitti: reverse grafitti en mos-grafitti; in beide gevallen komen er in ieder geval géén spuitbussen met giftige verf aan te pas.

Er zijn geen kosten voor deelname aan deze avond maar u wordt  wel gevraagd om dit evenement bekend te maken via sociale media..Aanmelding   via  info@rotslab.nl.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten