Vanaf december 2013 rijdt Lijn 47 door Hoograven (deel oude route van Lijn 6) Frequentie nog onbekend

Lijn 47 FransIn een artikel van Paul Hustinx, in het (digitale) Stadsblad Utrecht van 6 mei, lazen we o.m. het volgende: 

Bestuur Regio Utrecht heeft een oplossing gevonden voor de OV-bereikbaarheid van Hoograven, waar na het verdwijnen van lijn 6 veel haltes het zonder gewone bus moesten stellen.

gewone bus
De ‘oplossing’ houdt in dat vanaf december 2013 lijn 47 uit Houten Utrecht binnenrijdt over de ’t Goylaan en verder zijn weg vervolgt over de Erzeijstraat, Vultostraat en Briljantlaan VV. Op deze manier worden alle ‘verdwenen’ haltes van lijn 1 en 6 alsnog aangedaan door een gewone bus die rechtstreeks naar het station rijdt en is ook het Hart van Hoograven (Goylaan) weer bereikbaar per bus.
(NB: de bus op de foto is een Franse, maar het gaat om het idee..)

frequentie 47 nog onduidelijk
Lijn 1 blijft verder het zuidelijk deel van Hoograven bedienen en om Hoograven-Zuid met het Smaragdplein te verbinden blijven ook de minibusjes van lijn 15 rijden, ook om haltes uit Lunetten te bedienen die vorig jaar lijn 1 verloren.
Of de frequentie of de omvang van de bussen op lijn 47 moet worden opgevoerd om de passagiers uit Hoograven mee te kunnen nemen, zal de nieuwe vervoerder Qbuzz in de komende tijd verder bekijken, stelt het BRU.

verheugd
In Hoograven is het nieuws nog nauwelijks doorgedrongen, maar bewoonster Nel Stekelenburg van het Plettenburghcomplex toont zich ‘buitengewoon verheugd ‘ omdat het regelmatig onderwerp van gesprek is en mensen zien dat het helpt’ om de kwestie aan te kaarten. ‘Een verbetering voor een hele hoop mensen’, verwacht Kees Lancee van de bewonersvereniging.

winst maar omslachtig
SP-fractievoorzitter en Hoogravenaar Tim Schipper noemt de gekozen oplossing ‘winst‘, maar ook ‘omslachtig‘. Met een kleine frequentieverlaging van de oude lijnen 1 en 6 bespaar je volgens hem evenveel. “Ik snap niet waarom dit goedkoper zou zijn.”

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten