7/5 Graffiti-, ijsjes-, voetbal- en ontmoetingsmiddag voor kinderen bij VV Hoograven

VVHoogravenHet veld van VV. Hoograven (Liesbospark) is 7 mei 2013 de place to be voor kinderen van de BSO’s (= buitenschoolse opvang) de Blauwe Salamander en de Blauwe Leeuw en een van de meisjesteams van VV Hoograven. Op deze dinsdagmiddag organiseert studentensquashvereniging Beat It een sportieve ijs scheppenactiviteitenmiddag voor de kinderen uit Hoograven en Utrecht-Oost. Kinderen uit verschillende wijken maken kennis met elkaar door middel van sport en leuke activiteiten die door de kinderen zelf uitgekozen en uitgevoerd worden.

spuiten en scheppen
De middag zal om 14:00 van start gaan bij VV Hoograven, waarbij de kinderen de keuze hebben uit een aantal activiteiten zoals voor elkaar ijs scheppen, uiteraard voetballen of ter plekke een grafitti-ontwerp bedenken en op een spandoek te spuiten.

Meiden van VV Hoograven trainden met FC Utrecht damesStudentensquashvereniging US Beat It doet al voor de derde keer mee aan een project van Stichting Move. Dit jaar organiseert Beat it een uitwisseling tussen verschillende Utrechtse wijken, waarbij kinderen ook met kinderen uit andere wijken kennismaken. Kinderen komen niet vaak met kinderen uit andere wijken in contact. Zo kan het zijn dat binnen één stad kinderen uit verschillende wijken elkaars leefwereld, milieu en cultuur niet of nauwelijks kennen.

blauwe dieren-BSO’s
Stichting Move legt verbindingen tussen studenten en kinderen die samen het project uitvoeren, maar stimuleert ook de verbinding tussen bewoners van dezelfde wijk óf stad.. Binnen dit nieuwe project zijn dat een meisjes voetbalteam uit Hoograven en kinderen van een BSO de Blauwe Salamander en Blauwe Leeuw (SKON) uit Utrecht-Oost.

VVHoogravengek op voetbalmeidenvoetbal
V.V. Hoograven ondersteunt dit project om saamhorigheid en sportiviteit in de wijk te stimuleren. (VV Hoograven heeft twee meidenteams en ook meisjes van Bredeschool Hoograven-Zuid trainen bij VV Hoograven)

Stichting Move (ontstaan uit een studenteninitiatief) is een organisatie die studenten inschakelt voor sociaal werk met kinderen in aandachtswijken. Zo maken studenten en kinderen kennis met elkaars leefwerelden.
Stichting Move werkt samen met partijen in de driehoek van een studentenvereniging , een school en een maatschappelijke partner. (Het welzijnswerk in de gemeente Utrecht gaat dit jaar 2013 danig op de schop en Stichting zal gedeeltelijk Portes in Zuid vervangen.)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten