Hardhandige gewapende beroving van fietsende vrouw op de Opaalweg

Opaalweg Bij vanuit Slotlaan fietspad n Lunetten rechts schooltje sloopIn de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 mei 2013 is op de Opaalweg een 25-jarige vrouw uit Utrecht beroofd van onder andere haar fiets en telefoon

vuurwapen
Rond 02.30 uur / 02.45 uur is de vrouw tussen de wijken Lunetten en Hoograven door twee mannen beroofd. Eén van de verdachten had een vuurwapen bij zich. De verdachten dreigden daarmee en trokken de vrouw hardhandig met zich mee, richting een schooltje dat aan het fietspad tussen de Opaalweg / Ridderlaan (bij Slotlaan en busbaan) en de Lemelerberg ligt.

pinnen met geroofde pas
Daar werd zij door één verdachte vastgehouden, zodat de ander geld kon gaan pinnen met haar geroofde pinpas. Hierna namen ze onder andere haar fiets en telefoon mee. De vrouw schakelde even later de politie in.

 • Opaalweg bij Vanuit fietspad richting Lunetten achter tijdelijke opslagplaats v rioolwerken DetmoldstraatSignalementen:
  Verdachte 1
  is een jongen (waarschijnlijk jonger dan 18 jaar oud), lichtgetinte huidskleur, zwarte krullen, rond hoofd, ongeveer 1.65 m lang, droeg een donkere heupjas, donkere schoenen met witte accenten aan de zijkant.
 • Verdachte 2 is ook een jongeman (waarschijnlijk jonger dan 18), lichtgetint, droeg een zwarte fleeceshawl, een donkerkleurige muts en donkergrijze jas.
 • Getuige geweest?
  De politie onderzoekt de beroving en vraagt getuigen zich te melden bij de politie via 0900-8844.
  Anoniem bellen kan via M: 0800-7000.

Veiliger fietsroute bordje aan paalalweer beroving
(Helaas is dit alweer de tweede geweldadige roofoverval op ongeveer dezelfde plaats binnen enkele maanden. Op 26 februari 2013 werd in dit onoverzichtelijke ‘niemandsland’-buurtje bij het viaduct onder de Waterlinieweg een man (21) bestolen en mishandeld (gebroken neus); zie: Gewelddadige straatroof: ernstige mishandeling om telefoon op de Opaalweg .

veiliger?
Cynisch is dat deze fietsverbinding naar Lunetten ooit door de gemeente is uitgeroepen tot ‘Veiliger Fietsroute Zuid’ (kaartje: hier); op deze route staan bordjes met de tekst ‘veiliger fietsroute’
-red.)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten