5 mei Spinnen, kaarden, weven en schapen scheren op Nieuw Rotsoord

Wol spinnen AngeliqueWol Spinnen met Emma 2012

De allerjongste bezoekers hebben geen weet van welk themafeest dan ook dat Kinderboerderij Nieuw Rotsoord (Briljantlaan 101) organiseert. Die duiken het liefst meteen de zandbak in of willen met het hetzelfde speelgoedje spelen als de vorige keer.
Voor de iets ouderen is het jaarlijkse Schaapscheerderfeest een feest der herkenning; elk jaar vaste prik met dezelfde onderdelen. (Zie: video uit 2011)
(Hoewel: in voorgaande jaren viel dit festijn meestal samen met de Open Dag van de aangrenzende Vogelopvang; maar die is dit jaar op 12 mei.)

Wol spinnen 2011 educatief:
Vanaf 13.00u kunnen kinderen dingen doen die met wolbewerking te maken hebben. Zoals spinnen met een spinnewiel, kaarden (= het behandelen van ruwe wol met behulp van een wolkam) en kleurige woldraadjes weven op een kartonnen kaartje.

Omstreeks 14.30u breekt dan het moment suprême aan: de professionele schapenscheerder (dezelfde als in voorgaande jaren) neemt zijn tondeuse ter hand om de schapen van hun wollen vachten te ontdoen*. (Maar u mag ook gewoon in de zandbak blijven spelen..)

Schapenscheerder2011.gifgroen shirtSchapenscheerder 2012Schapenscheerder 2010 overallschapenbevrijding
*Omdat het Schapescheerderfeest (altijd op zondag) dit jaar op 5 mei valt, ziet de Nieuw Rotsoord-blogspot een overeenkomst met het einde van WO II, want de schapen worden immers van hun winterjasjes bevrijd en dartelen daarna ‘slanker’ in de wei.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten