Detmoldstraat e.o. overhoop: na de riool-klus gloren, vanaf half juli, mooier ingerichte straten aan de horizon

Een oude rioolbuis vervangen door twee nieuwe, één vRiool werkz Smaragplein noordkant bijna klaar grindoor afvoer van regenwater en de andere voor afvalwater, is op zich een nuttig en milieuvriendelijk idee. Maar het is wel lastig als het daadwerkelijk gebeurt en je straat overhoop ligt en je voor eventuele stankoverlast gewaarschuwd bent.

riool-hinder
De in fases uit te voeren rioolwerkzaamheden aan het Smaragdplein (oostzijde), Detmoldstraat en Huis ten Boschlaan zijn in januari begonnen en duren volgens planning tot juli 2013. Rondom deze straten is er verkeershinder en parkeeroverlast.

beklinkering
Inmiddels is het ‘leed’ op het het deel Smaragdplein-oostzijde, dat een paar weken geleden nog door een foutje blank stond, grotendeels geleden. De nieuwe buizen liggen onder zand en grind en Riool werkz Detmoldstraat overhoopmen is inmiddels doende met de herbestrating met rode klinkers.

Detmold overhoop
nu ligt de Detmoldstraat overhoop tot plm.21 juni 2013, waarna in de volgende fase de Huis ten Boschlaan volgens planning tot 19 juli de ‘pineut’ is. Ook in die twee straten wordt het asfalt door klinkers vervangen en stroomt er idealiter, mede afhankelijk van medewerking van bewoners, een groot deel van het hemelwater niet meer onnodig naar de zuivering, maar naar de vijver bij het Ridderplantsoen.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten