Oranjefeesten met Argentijnse en Duijtse tintjes in Hoograven & Tolsteeg

Koninginnedag abri

Als Beatrix op 30 april volgens schema ergens tussen 10.00 en 10.30 uur abdiceert, dan zou het daarna technisch ‘Prinsessedag‘ zijn. Want de eerste Koningsdag is immers pas op 27 april 2014. Enfin.

HoogravensBelangLogoOmdat ‘íedereen’ de hele dag met oranjebitter en dito tompoucen  voor de kijkbuis zou zitten, heeft de (76-jarige) Wijk- en Oranjevereniging Hoogravens Belang het traditionele ochtend- en middagprogramma geschrapt. Desalniettemin is er ook buiten genoeg te doen in Hoograven en Tolsteeg (en trouwens in heel Utrecht):

MeisjeOranjevlagvlag & wimpelHamersplantsoen Kindervrijmarkt 2011 wybren de jong
Het eveneens traditionele hijsen van de vlag (de driekleur én de oranje wimpel) om 9.00u op de Julianaweg t/h van nr 230 gaat wel gewoon door.

 kindervrijmarkt 1
Net als afgelopen jaren is iedereen uit de buurt rond Verlengde Hoogravenseweg weer welkom op kindervrijmarkt op het Hamersplantsoen

Vanaf 10 tot 12 uur kan je op het Hamersplantsoen, genoemd naar een burgemeester van Jutphaas tussen 1925 en 1957, spulletjes verkopen en natuurlijk weer andere leuke spullen inkopen op een rustieke lokatie. Om uiteindelijk na afloop je plekje weer schoon en opgeruimd achter te laten (hopen de organiserende omwonenden).

Kinder vrijmarkt Nw Rotsoord Jan cor Jacobskindervrijmarkt 2
Tussen 13.00 en 16.00u is het op Kinderboerderij Nieuw Rotsoord (Briljantlaan 101) extra gezellig vanwege de kindervrijmarkt in de boomgaard aldaar. Vergeet niet zelf een kleedje mee te nemen.

alfajores Argentijns hapjecaramelkoekjes
Dankzij een Argentijnse medewerkster van de kinderboerderij die voor Argentijnse hapjes zorgt, heeft deze vrijmarkt net als de troonswisseling ook een Zuid-Amerikaans tintje. Er worden hartige kaassnacks en zoete ‘alfajores’ (koekjes met caramel) geserveerd. Die eet Máxima ook graag

2mf optreden’s Avonds vertrekt er om 20.30u een Lampionnenoptocht, die zich van ’t Goylaan richting Tolsteegplantsoen beweegt.

2MF knalfeestband
Van 20.15 tot 21.30u is het rocken en swingen geblazen op het Tolsteegplantsoen. Dat is aan de cover/bruiloftband 2MF wel toevertrouwd. “Wij maken elk optreden tot een knalfeest!”, zegt zangeres Karen. Dat hebben ze ook eerder bewezen op Koninginnedagen in Tolsteeg, zoals schrijver dezes en velen met hem hebben geconstateerd. En als u het dan nog niet gelooft; zie hun video’s en hun repertoire.

Frans DuijtsFrans Duijts!
Na het knallende optreden van 2MF volgen nog twee grote klappers: vanaf plm 21.30u ‘vuurwerk’ qua levenslied- en smartlapgenre door de Tielse volkszanger Frans Duijts en om 22.45u, zoals elk jaar, écht Grandioos Vuurwerk.
Frans Duijts, die zijn zangcarriere ooit als Hazes-imitator begon, rijgt inmiddels de hits aaneen en is momenteel na Tolsteegplantsoen Vuurwerk 2012Frans Bauer de populairste volkszanger van Nederland. Hij zong ook mee in het onvolprezen Koningslied, dus wie weet gaat dat ook nog over het Tolsteegplantsoen galmen.

grandioos!
En dan is het om 22.45u dus tijd voor het traditionele afsluitende vuurwerk

{youtube}ArVgnfxhq5M{/youtube}

{youtube}XVrsW-tpV2s{/youtube}

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten