Lijn 6 voor één nacht met “normale route” terug in Hoograven

Lijn 6 Normale Route Kdag

Speciaal voor (vanaf) de vrijmarkt in de binnenstad rijden in de heel vroege ochtend van 30 april de ‘vrijmarktbussen’ (enkele reis € 3,60naar de buitenwijken zoals Hoograven.

  • vrijmarktbinnenstaddrukteDie bussen rijden alleen vanaf Utrecht Centraal – Busstation Noord naar de eindpunten in de buitenwijken (voor Hoograven: IJsselsteinlaan)
  • .Vanaf die eindpunten kan men die nacht evt ook via de snelste route naar CS meerijden (zonder uitstapmogelijkheid bij tussenliggende haltes).
  • Op de route nààr de buitenwijken kan men dus maar aan één kant van de straat instappen, namelijk richting buitenwijk.

drukfoutje
Prachtige service voor Koningsgezinde nachtbrakers; daar niet van, maar met een licht cynisch* aspectje qua klein communicatie-folderdrukfoutje door Connexxion, moederbedrijf van GVU, waardoor men zich later genoodzaakt voelde de volgende tekst op zijn site te zetten:

Lijn 6 Folder Hele nacht makkelijk met de bus K dagwat is ‘normaal’?
Om de inwoners van de wijk Hoograven ook een nachtverbinding te bieden met de binnenstad, rijdt lijn 6 tijdens de Vrijmarkt door naar de IJsselsteinlaan. In de folder staat bij de tekst dat het gaat om de normale route. Wij bedoelen hiermee uiteraard de normale route van lijn 6 tijdens de Vrijmarkt en niet die van de normale dienstregeling“.

liever elke dag overdag
Je zal maar sinds 2013 in Hoograven wonen, dan heb je nog nooit met bus 6 naar de binnenstad vv kunnen reizen.
*Het licht cynische tintje aan de koninginnenacht-busdienstregeling van de GVU is echter dat slecht ter been zijnde ouderen en busgebruikers met kinderwagens, die strijden voor de terugkeer van Lijn 6 door Hoograven, overdag en elke dag  (zie o.a. hier), waarschijnlijk niet massaal van deze nachtregeling gebruik zullen maken…

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten