Drie dames uit Hoograven en Tolsteeg gedecoreerd als leden in de Orde van Oranje-Nassau

Op vrijdag 26 april 2013, tijdens de lintjesregen, ter gelegenheid van Koninginnedag, ontvingen dit jaar 33 inwoners van Utrecht een Koninklijke onderscheiding. Ook de drie hieronder genoemde dames, die in Tolsteeg en Hoograven actief zijn, voldeden aan de criteria voor de onderscheiding  Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
(Het is mogelijk dat van de andere 30 andere gedecoreerden nog meer mensen in ‘onze wijken’ wonen, dat kan men dus checken op deze lijst)

  • Lid in de Orde van Oranje NassauMevrouw J. van Beek-Tadema (79) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  • Mevrouw Van Beek (die in 2008 al de stedelijke onderscheiding Gouden Dommetje ontving)  is al meer dan negentien jaar enkele dagdelen per week als vrijwilliger actief bij woonzorgcentrum Tolsteeg in Utrecht. Zij maakt een praatje met bewoners, gaat met hen wandelen of begeleidt hen tijdens artsenbezoek. Van 1994 tot 2008 was decoranda in het woonzorgcentrum tevens werkzaam als diaken. Tot haar taken behoorde onder meer de zorg voor de kerkelijke ledenadministratie en het opmaken van de begroting. Ook organiseerde zij de tweewekelijkse kerkdiensten in het woonzorgcentrum en ondersteunde zij bij uitvaarten de predikant.
  • Mevrouw J.B. Aarsman-Van Vliet (71) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  • Sinds 2001 is mevrouw Aarsman lid van de vrouwencontactgroep van de RK H. Johannes de Doper-H. Bernarduskerk in Utrecht, die lezingen en gezelligheidsavonden organiseert. Zij bezoekt ouderen en begeleidt hen tijdens activiteiten.
    Mevrouw Aarsman is meer dan 32 jaar actief als vrijwilliger en gastvrouw voor Wijk- en Oranjevereniging Hoogravens Belang (die op 30 april weer een spetterend Oranjefeest organiseert) Zij verzorgt de catering voor de andere vrijwilligers en voor de gasten van de wijkvereniging tijdens evenementen zoals Koninginnedag.
    Mevrouws echtgenoot Herman Aarsman is een aantal jaren geleden al Koninklijk onderscheiden –zie pag 5  onderaan hier– voor zijn verdiensten voor Hoogravens HoogravensBelangLogoBelang (dat altijd nieuwe vrijwilligers en/of bestuursleden kan gebruiken).
  • Mevrouw G. Visser-Froon (77) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  • Mevrouw Visser is sinds 1972 vrijwilliger bij sportvereniging VV Utrecht, later Zwaluwen Utrecht 1911, waar zij onder meer de kantine schoonmaakte en, sinds de fusie in 1995, optreedt als gastvrouw in de bestuurskamer. Tevens is mevrouw Visser sinds 1980 elke woensdagmiddag te vinden bij bouwspeeltuin De Kameleon, waar zij assisteert bij de kinderknutselmiddag en het pannekoekenbakken. Ook in de vakanties is zij als vrijwilliger oproepbaar. Tot slot zet ook deze decoranda zich al meer dan vijfentwintig jaar in voor Wijk- en Oranjevereniging Hoogravens Belang. Zij helpt vooral mee tijdens drukke periodes zoals Koninginnedag en Sinterklaas.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten