Wordt Rotsoordbrug 1.0 (21 juni) een pontonbrug die drijft op balonnen en petflessen of toch een latten- of krattenbrug?

Rotsoordbrug Pitch 24Als we het via twitter goed begrepen hebben is op 24 april, tijdens alweer een workshop voor de bouw van een tijdelijke Rotsoordbrug 1.0 over de Vaartse Rijn -gaat op 21 juni daadwerkelijk gebeuren-, een beslissing voor het ontwerp genomen: “zelfgemaakte pontons met houten ornamentiek op drijvende ballons & petflessen van buurtbewoners”

droombrug pitchen
Het was de bedoeling dat deelnemers aan het Rotsoordbrug 1.0-project elkander door middel van vlammende pitches gingen overtuigen van hun ideeën, dromen en ontwerpen voor die vast geweldig wordende oeververbinding. “Gaandeweg komt argument van ervaren=over kunnen steken weer terug” lazen we eveneens op twitter. En: “bij 47 buurtbewoners 4 ideeën gepeild fietser over kabel, vliegende tapijten, lattenbrug & heliumballonnen”. Ook kwam er een bierkrattenbrug ter sprake. Maar de boten moeten er wel onderdoor kunnen blijven varen (om naar de mensen op het terras van Klein Berlijn vv te zwaaien)
Kortom: spannend.

Caspar van Calsterengebiedsontwikkeling
Daarvòòr had  buurtbewoner Caspar van Calsteren (foto), uitgelegd wat er allemaal bij komt kijken, waar je rekening mee moet houden als je met gebiedsontwikkeling bezig bent.

Meedoen?
Wilt u ook weleens zo’n Rotsoordbrug 1.0-sessie meemaken Dat kan! U kunt elk moment instappen. ‘Bouw’ mee aan Rotsoordbrug 1.0 en meld u aan voor de volgende workshop die op Rotsoord (althans achter LE:EN, via parkeerterrein, Heuveloord 140) plaats vindt op 16 mei 1930u
(Rotslab zorgt  voor soep en broodjes):
Zie ook: de facebookpagina Rotsoord wandel- en fietsbrug 

Bierkrattenbrug

 • Volgende bijeenkomsten:
  • workshop op Rotsoord
  • 16 mei 19.30-22.00 uur
  • 1 jun 10.00-18.00 uur
  • 2 jun 10.00-18.00 uur
  • voorbereiding bouw:
  • 19 juni17.30-22.30 uur
  • 20 juni17.30-22.30 uur 
  • uitvoering:
  • 21 juni  08.00-15.30 uurRotsoordbrugBrugNaarHetGroenADElles
  • Rotsoordbrug 1.0-feest
  • 21 juni16.00 uur

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten