Scouts vissen afval uit water in Hoograven

Hoograven

Lege flessen, stukken plastic en andere vieze troep: is allemaal opgeruimd, zwerfafval uit het Merwedekanaal en de Vaartsche Rijn. De waterscouts van de Wilhelminagroep Zeeverkenners deden dit met behulp van hun eigen boten. Burgemeester Wolfsen gaf de aftrap door het eerste stuk zwerfafval uit het kanaal te vissen.

BurgerM Zeeverkenners klDe zeeverkenners spelen elke zaterdag in, op en rond het water van de stad Utrecht. Elke week vinden zij weer afval in en rond hun haven en dat is natuurlijk een smerig gezicht. Al dat zwerfafval is ook schadelijk voor watervogels en vissen én het vervuilt ons drinkwater. De zeeverkenners willen met hun schoonmaakactie een bijdrage leveren aan een schonere speel- en leefomgeving waar ook de buurt van kan genieten.

De jongste leden deden éxtra hun best tijdens de schoonmaakactie. Zij hebben de afgelopen weken namelijk van alles geleerd over het milieu, recycling en zwerfafval. De schoonmaakactie is voor hen de afsluiting van dit thema. Door hun deelname verdienen zij het milieu-insigne dat zij op hun scoutingblouse mogen dragen. Iets waar elke scout trots op is!

Over de Wilhelminagroep

De Wilhelminagroep Zeeverkenners is een scoutinggroep. Wij bestaan al sinds 1937 en water is wat ons hart sneller doet kloppen. Al meer dan 75 jaar is de Wilhelminagroep actief op het water in en rondom Utrecht. Uiteraard trekken we er tijdens kampen op uit om heel Nederland te ontdekken, zelfs de zee is voor ons geen onbekend terrein!

Zeeverkenners kl02Zeeverkenners kl03Zeeverkenners kl04

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten