Van Gauguin tot GaGa: t/m 24 april elke woensdag gratis lezing over 20e eeuwse kunst in Hoograven (3 april over o.a. Picasso)

Gauguin tot Gaga allemaal plaatjes

Tot en met 24 april kunt wekelijks om 20.00 een gratis kunstlezing bezoeken bij het UCK op de Verlengde Hoogravenseweg 150b.

Het UCK organiseert samen met studenten van de docentenopleiding HKU een lezingenreeks over 20e eeuwse beeldende kunst. Per lezing worden meerdere kunstenaars uitgelicht, met elkaar vergeleken en worden er vragen gesteld over hun invloed ten opzichte van de kunstgeschiedenis.

braque2Picasso kubismestudenten/docenten
De studenten van de docentenopleiding aan de HKU zaten met hun neuzen in de boeken. Er werden afbeeldingen gegoogled, filmpjes geyoutubed en historische bronnen geraadpleegd. Ze heben veel studiearbeid verricht om een  zo’n breed mogelijk scala aan lezingen over kunst uit de 20e eeuw te kunnen verzorgen. Er wordt werk besproken van Paul Gauguin (gestorven in 1903) tot Lady GaGa (bekend geworden in de 21e eeuw) .

Picasso, Braque & Cocteau
Op 3 april gaat het over de Spaanse multi-kunstenaar Pablo Picasso Picasso (die het grootste deel van zijn leven in Frankrijk woonde),  de Franse schilder Georges Braque en over diens landgenoot dichter/toneelschrijver/ontwerper/cineast Jean Cocteau. Dit trio inspireerde elkaar en werkte met elkaar samen in diverse projecten.

Picasso, die van dit drietal het langste leefde, geldt als één  van de aller grootste beeldende kunstenaars ooit. Zijn oeuvre is zo gigantisch dat kunsthistorici zijn productie in een stuk of zeven stijlperioden hebben ingedeeld. Georges Braque was schilder en beeldhouwer; zijn stijlen worden tot het kubisme en het fauvisme gerekend. Jean Cocteau heeft in tal van disciplines zijn stempel op de Franse cultuur van de vorige eeuw gedrukt. Hij schilderde, schreef toneelstukken en baletten, gedichten en romans en bekwaamde zich ook in de filmerij.

Orphee film van Cocteau 1949

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten