Eten en zingen in Woonzorgcentrum Tolsteeg

Ontmoetingsdiner 20 maart WZC Tolsteeg Bij elke gang van tafel wisselenMet een routebeschrijving in de hand van straat naar straat in Woonzorgcentrum Tolsteeg. Een ‘Ontmoetingsdiner‘ bracht bewoners van het wooncentrum op 20 maart 2013 aan tafel met buurtbewoners. Om ontmoetingen tot stand te brengen in het kader van het lustrum van Eet Mee! Om verhalen uit te wisselen en samen te luisteren naar de smartlappen van smartlappenkoor Hopeloos.

Bijzondere ontmoetingen tot stand brengen. Dat is de belangrijkste missie van Eet Mee! Een etentje voor de bewoners van het Woonzorgcentrum Tolsteeg met mensen uit de buurt, past dan ook prima bij het lustrum van Eet mee. Dus werden de deuren op 20 maart 2013 wagenwijd geopend om samen een vorkje te prikken.

De mooi aangeklede tafels vertegenwoordigde ieder een straat. Aan de hand van een routebeschrijving wisselden de bezoekers na iedere gang van tafel. Na een onwennig begin kwamen de gesprekken al snel op gang. De mooie foto’s van oud Utrecht die de Historische Kring Tolsteeg-Hooggraven op de muur projecteerde hielpen daar zeker aan mee.

‘Mijn zwager woonde vroeger met 16 broers en zussen in zo’n huisje. Dat kun je je nu niet meer voorstellen.’ Verhalen van vroeger. Altijd mooi.

Sommige buurtbewoners wisselden adressen uit om elkaar ook na deze avond nog eens op te zoeken. En het door de buurtsuper ter beschikking gestelde boodschappenpakket dat verloot werd, vormt in ieder geval het uitgangspunt voor een volgend etentje in de buurt.

Na het eten was het tijd voor de smartlappen van Hopeloos. Zij konden rekenen op enthousiast onthaal. ‘Als ik boven op de Dom sta, kijk ik even naar benee.’ Met Utereg m’n stadsie was de toon direct gezet.

‘Heerlijk eten en goed verzorgd,’ ‘Wat zijn de tafels mooi’ en ‘Wat een goed idee om te wisselen van tafel.’ Het is maar een greep uit de vele reacties van de deelnemers. Al met al een succesvolle avond. Mede mogelijk gemaakt door Mirjam Nijdeken en Sandra Eskes en de vrijwilligers en medewerkers van Woonzorgcentrum Tolsteeg en  Eet Mee!

Kijk voor meer informatie over de activiteiten van Eet Mee! op www.eetmee.nl.

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten