2e Paasdag: Lente- & paasfeest met zang, dans en eieren & officiële opening lang gekoesterde wens op Nieuw Rotsoord

TheehuisNRinaanbouwZijkant(Het nieuwe theehuis van de kinderboerderij is natuurlijk al een tijdje in gebruik, maar:) Eindelijk is het dan zover: het theehuis op kinderboerderij Nieuw Rotsoord in de Utrechtse wijk Tolsteeg/Hoograven wordt officieel geopend. De feestelijke opening geschiedt tijdens het lentefeest op tweede paasdag 1 april om 15.00 uur.

méér dan thee
Met de opening van het theehuis gaat een lang gekoesterde wens in vervulling, namelijk een laagdrempelige, maar kwalitatief hoogwaardige horecavoorziening in de wijk. Het theehuis serveert niet alleen koffie- en theespecialiteiten, maar ook heerlijke hapjes en lunches op basis van lokale, biologische producten.

Theedrinkenmondiale theecultuur
Tijdens het lentefeest is het theehuis natuurlijk volop in bedrijf en laten de medewerkers van Nieuw Rotsoord zien en vooral proeven waartoe zij in staat zijn. Ter gelegenheid van de officiële opening is er onder meer een speciale theeproeverij, waarbij de bezoekers kennismaken met de rijke, mondiale theecultuur en de meest exotische soorten aan een smaaktest kunnen onderwerpen.

talrijke donaties
Het theehuis is tot stand gekomen dankzij financiering en crowdfunding door: een bijdrage van de gemeente Utrecht (€45.000 uit het ‘Leefbaarheidsbudget‘), het Rabobank Initiatieffonds, het Skanfonds en talrijke donaties van buurtbewoners en bedrijven.

paashaas, zang & dans
VaartmeerminWatertorenLaraDiamandTijdens het lentefeest staat niet alles in het teken van thee. Want het is immers Pasen. Dus brengt ook de paashaas zijn jaarlijkse bezoek aan de kinderboerderij om voor de kinderen paaseitjes te verstoppen. Vanaf 13 uur mogen kinderen naar de chocolade lekkernijen gaan zoeken. De paashaas verstopt ook 3 gouden eieren; de vinders ervan worden beloond met een prijsje.

Na de prijsuitreiking kunnen kinderen een nestkastje in elkaar zetten en beschilderen. Tussendoor zijn er optredens van het trio van Lara Diamand, die klassieke zang voor kinderen ten gehore brengt, en zang- en dansoptredens van Nelly en Mildred.

 {youtube}fadyKTKcV3Y{/youtube}

{youtube}y-n103qV1QQ{/youtube}

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten